Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  15:07Събота

  25 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Учителки в Руенско с нечувано високи резултати

  05-11-2019 0 2553

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  За първи  път бе връчен почетният вимпел на Регионалното управление на образованието на три учителки, които водят смесени класове в Руенско. Трите учителки живеят в Айтос. Обикновено  награда се дава на училища по повод годишнини или на цели колективи. За първи път се връчва индивидуално – за личен принос на учителя. Получиха го Софка Атанасова, преподавател по математика в ОУ „Христо Ботев“ село Череша, и нейната колежка Ваня Атанасова от същото училище, преподавател по български език и литература. Третият удостоен с почетния знак е Таня Нейчева, учител по математика в ОУ „Димчо Дебелянов“ в село Снягово. Трите педагожки работят със смесени класове – пети и седми. Това обаче по никакъв начин не е попречило на успеваемостта, която реализират. „Проследихме къде учат техните ученици, които завършиха миналата година седми клас. Голяма част от тях са в езиковите гимназии на Бургас, а входното ниво, което са показали в новото си училище, е меко казано впечатляващо. В тези села няма интерактивни дъски, няма супермодерна техника на преподаване. А в един учебен час тези учителки успяват успоредно да работят с децата от пети и от седми клас. Въпреки това, има много високи резултати“, обясни инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието, която вчера връчи наградите на трите преподавателки. Тя е категорична, че при първата среща с министъра на образованието Красимир Вълчев лично ще го запознае с резултатите от работата на трите жени.

  В понеделника след балотажа училищата в региона не почиват. Директорите на учебните заведения  в по-голямата част от населените места, където имаше частични избори, предпочетоха да имат нормални учебни занятия. „Повечето проумяха, че няма нужда от кухи уж почивни дни, които нарушават ритъма на работа. Още повече, че там, където е имало по две-три секции на първия етаж на сградата, от избирателните комисии още вечерта са разглобили и прибрали параваните и другите неща от избирателните секции. Аз лично минах на проверка в две училища в Айтос, където учебните занятия протичаха нормално“, коментира инж. Виолета Илиева.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.