Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:56Неделя

  21 Януари 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Успешни споразумения чрез медиация отчитат в Бургас

  10-11-2017 0 462

  Снимка: Борислав Пенков

  Три успешни медиации, завършили със споразумение одобрено от съда и десет проведени процедури по извънсъдебно разрешаване на спорове регистрира Центърът по медиация и спогодби към Окръжен съд - Бургас и Районен съд – Бургас, за първите осем месеца от своето създаване. Центърът по медиация и спогодби към Окръжен съд - Бургас и Районен съд – Бургас, бе открит в „Денят на отворени врати“, организиран от двете съдебни институции на 06.04.2017 г. 21  медиатори предлагат своите услуги в Центъра. С прилагането на медиацията се цели подобряване на отношенията между спорещите и постигане на решение, съобразено с взаимните интереси; доброволно разрешаване на спора чрез сключване на спогодба или прекратяване на съдебни производства.

  Първото споразумение, което се проведе като процедура по медиация, на 03.04.2017 г. постигна разбирателство и съгласие между страни, спорещи по семейни въпроси. Споразумението бе одобрено от Районен съд – Бургас. Като резултат от тази първа проведена успешна медиация, страните са успели да подобрят отношенията си и комуникацията помежду си. Последваха още две успешни медиации по  наказателно дело от частен характер и за спор по имотни въпроси, първата от които беше одобрена от Районен съд – Несебър, през месец май 2017 г. Споразумението на третата успешна медиация, по спор за недвижими имоти, която се проведе на седми юни в Центъра към Бургаския окръжен и районен съд, бе одобрено от Районен съд – Несебър.

  В Центъра по медиация и спогодби към Окръжен съд – Бургас и Районен съд – Бургас са провеждани процедури по решаване на спорове за парично задължение между бургаски гражданин и дружество „Топлофикация - Бургас“; бракоразводно дело; спор между физически лица за парични задължения; семеен спор и изплащане на издръжка, по която медиация е постигнато разбирателство и делото е насрочено за разглеждане в Районен съд – Несебър. Последната проведена процедура засяга спор за жилищна собственост, по която бе постигнато частично споразумение, за направата на експертиза и след изготвяне на необходимите документи, насрочване на втора среща по медиация, с цел решаване на спора.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво очаквате от 2018-та?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.59594
  gbp Британска лира GBP 2.21335
  chf Швейцарски франк CHF 1.6634
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.