Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  13:02Неделя

  18 Ноември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Успешни споразумения чрез медиация отчитат в Бургас

  10-11-2017 0 761

  Снимка: Борислав Пенков

  Три успешни медиации, завършили със споразумение одобрено от съда и десет проведени процедури по извънсъдебно разрешаване на спорове регистрира Центърът по медиация и спогодби към Окръжен съд - Бургас и Районен съд – Бургас, за първите осем месеца от своето създаване. Центърът по медиация и спогодби към Окръжен съд - Бургас и Районен съд – Бургас, бе открит в „Денят на отворени врати“, организиран от двете съдебни институции на 06.04.2017 г. 21  медиатори предлагат своите услуги в Центъра. С прилагането на медиацията се цели подобряване на отношенията между спорещите и постигане на решение, съобразено с взаимните интереси; доброволно разрешаване на спора чрез сключване на спогодба или прекратяване на съдебни производства.

  Първото споразумение, което се проведе като процедура по медиация, на 03.04.2017 г. постигна разбирателство и съгласие между страни, спорещи по семейни въпроси. Споразумението бе одобрено от Районен съд – Бургас. Като резултат от тази първа проведена успешна медиация, страните са успели да подобрят отношенията си и комуникацията помежду си. Последваха още две успешни медиации по  наказателно дело от частен характер и за спор по имотни въпроси, първата от които беше одобрена от Районен съд – Несебър, през месец май 2017 г. Споразумението на третата успешна медиация, по спор за недвижими имоти, която се проведе на седми юни в Центъра към Бургаския окръжен и районен съд, бе одобрено от Районен съд – Несебър.

  В Центъра по медиация и спогодби към Окръжен съд – Бургас и Районен съд – Бургас са провеждани процедури по решаване на спорове за парично задължение между бургаски гражданин и дружество „Топлофикация - Бургас“; бракоразводно дело; спор между физически лица за парични задължения; семеен спор и изплащане на издръжка, по която медиация е постигнато разбирателство и делото е насрочено за разглеждане в Районен съд – Несебър. Последната проведена процедура засяга спор за жилищна собственост, по която бе постигнато частично споразумение, за направата на експертиза и след изготвяне на необходимите документи, насрочване на втора среща по медиация, с цел решаване на спора.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72381
  gbp Британска лира GBP 2.21373
  chf Швейцарски франк CHF 1.71099
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder