Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:23Събота

  20 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 15° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  В Деня на свободата на словото екип на „Черноморски фар“ гостува в Социален център Бургас

  11-11-2017 0 1876

  Снимка:

  Запозна хора с увреждания с професията журналист

   

  На 10 ноември се навършиха 28 години от началото на българския преход към демокрация и пазарна икономика. Освен това от 2003 година 10 ноември е обявен и за Ден на свободата на словото. По този повод главният редактор на вестник „Черноморски фар“ Силвия Шатърова и репортерът Георги Русинов посетиха потребителите на Сдружение „Социален център Бургас“, за да запознаят хората с увреждания с професията журналист  и какви трудности среща сега професията  в динамичната обстановка в 21-и век. Повод за посещението бе както Деня на свободата на словото, така и завоюваната престижна награда „Златно перо” на СБЖ от двамата журналисти, връчена в навечерието на Деня на будителите.

  Участниците в срещата се запознаха с любопитните факти около това как минава един работен ден във вестника и как се подготвя изданието, докато излезе в крайния си вариант. Потребителите на центъра бяха много активни в задаването си на въпроси, на които получаваха интересни отговори. Засегнати бяха темите на цензурата и автоцензурата, която Силвия Шатърова обяви за „най-големия враг на журналиста“. Интерес у хората с увреждания предизвика факта как едно хартиено издание продължава да оцелява във все по-натоварената от сайтове медийна среда в Бургас.

  За всички беше интересно да научат, че за "Черноморски фар" някога са писали творци като Христо Смирненски и Радой Ралин. В края на срещата екипът ни получи символичен подарък – фар изработен от стари вестници в Творческата работилница на центъра, който вече намира място на масата ни за планьорки. С него хората с увреждания пожелаха на екипа на вестник „Черноморски фар“ да  свети още в морето от новини и да бъде все така неподвластен на времето,  още дълго време и работещите в него журналисти винаги да имат силата и куража да пишат честно и достойно да служат на обществото, както винаги са го правили. Специален букет получи главният ни редактор Силвия Шатърова от Драго, един от потребителите на центъра.

  Екипът на вестника раздаде последния брой на вестника. Срещата завърши с песента „Хубава си моя горо”, изпълнена от Веси и Теодора от Центъра. Момичета я избраха съвсем случайно, но след това потребителите разбраха, че е тематична, текстът е написан от един от стожерите на възрожденската публицистика Любен Каравелов, който списва вестник „Независимост” заедно с Христо Ботев.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.70517
  gbp Британска лира GBP 2.22203
  chf Швейцарски франк CHF 1.71249
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder