Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:49Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  В граничните общини забраниха придвижването на дребни преживни животни

  23-06-2018 0 851

  Снимка:

  На заседание на Областната епизоотична комисия,  в Бургас, бяха обсъдени и разпоредени мерки за  предотвратяване проникването и разпространението на заболяването чума по дребните преживни животни. Със Заповед на изпълнителния директор на Българска агенция за безопасност на храните огнище на болестта е обявено в с.Воден, общ. Болярово, обл. Ямбол.

       Предстои незабавно провеждане на общински епизоотични комисии. В граничните общини Малко Търново, Средец и Царево се забранява търговията, придвижването и транспортът на дребни преживни животни с изключение на тези, предназначени за незабавно клане и след разрешение от официален ветеринарен лекар или на такива преминаващи транзит. Същите ограничения влизат в сила и за едрите преживни животни, отглеждани в обекти заедно с дребни такива. Изключение от забраната е за животните от държави членки, преминаващи транзит и за транспортирането на едри преживни животни след получаване на разрешение от централно управление на Българска агенция по безопасност на храните. Започват  периодични клинични прегледи на дребните преживни животни в трите гранични общини и вземане на проби при съмнение за заболяване. Предвидени са  проверки за нелегална търговия и придвижване на дребни преживни животни на територията на областта и предприемане на мерки съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност при констатиране на нарушения. Кметовете и кметските наместници на населените места имат ангажимента да уведомят собствениците на животновъдни обекти за възникване на заболяването в област Ямбол, и при съмнение за заразно заболяване да уведомяват незабавно обслужващият обекта регистриран ветеринарен лекар и официалния ветеринарен лекар за съответната община.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder