Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:29Неделя

  20 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  В „Кроношпан“със заплата 30% над средната за Бургаски регион

  02-11-2018 0 798

  Снимка:


  На фона на все по-големия недостиг  на високообразовани и квалифицирани кадри, за който алармират работодателите в страната,  „Кроношпан-България“ успява  да привлича надеждни попълнения в своя екип .

  Анализ на профила на служителите на компанията в Бургас показва, че в момента от всичките 310 работещи над 50% са с висше образование.

  Средната възраст на новопривлечените специалисти е 35 години, а повечето от тях са завършили инженерни специалности в България или са специализирали в чужбина.

  Тенденцията за разкриване на нови работни места  в Кроношпан  е устойчива през последните три години и отбелязва ръст.

  По този начин в  Бургас получават поле за изява ел.инженери , програмисти, технолози, дизайнери с много високо ниво на квалификация, а изграждането на екип от толкова различни по образование и интереси хора, е резултат на прецизен подбор от страна на фирмата.

  В компанията са решили вместо да се оплакват от липсата на подготвени кадри, да създават такива и да поемат риск с привличането на колкото се може повече нестандартно мислещи и креативни млади хора.

  Ето защо от ръководството  на „Кроношпан“ развиват добрите си отношения с Техническия университет в Габрово, с Техническия университет във Варна, а вече обмислят и засилване на партньорството си с Националната художествена академия и по-специално с филиала и в Бургас.

  Висококвалифицирани са и служителите на „Кроношпан“ в производството. Неслучайно те получават за своите умения средно около 30% по-висока заплата от средната за региона на Бургас , която според Националния статистически институт е на ниво от  930 лв. през първите шест месеца на 2018 год.

  Паралелно с това чрез подизпълнители, ангажирани в ремонтни дейности, строителство, , дърводобив и логистика  фирмата осигурява допълнителни 5000 работни места.

  През 2017 год  в бургаското предприятие бяха монтирани нови оросителни системи, изградени покрития върху транспортна лента за дървесина, поставени стени около съществуващи складове и обособена нова покрита площ за съхранение на дървесина, а около територията на производствата беше създаден зелен пояс.

  Предприятието е постоянно подлагано на проверки от контролните органи, а измерванията не показват отклонения от нормите.

  През настоящата година по инициатива на „Кроношпан“  в съседния бургаски к-с „Славейков“ беше инсталирана стационарна станция за 24 мониторинг на нивата на ФПЧ /фини прахови частици/ във въздуха над Бургас. Информацията от данните от измервателните устройства ще се подава в реално време към РИОСВ и към МОСВ.

  В момента се изгражда нова ограда около предприятието, която допълнително ще минимизира възможностите за запрашаване.

  В компанията не само стриктно изпълняват списъка с препоръките на МОСВ и РИОСВ Бургас, но вече работят по изпълнението на следващия етап от инвестиционната си стратегия, за да могат да покрият предварително изискванията на новия регламент за дървопреработвателната индустрия в ЕС , който ще влезе в действие  в края на 2019 год.

  В  „Кроношпан“ са амбицирани Бургас да бъде първият град с дървопреработвателно предприятие в страната, който е изпълнил условията на този регламент.

  Същевременно служителите на компанията  са притеснени от заявеното намерение на политически фигури и организации с неясни интереси  предприятието да бъде унищожено и прогонено от Бургас.

  Ръководството на  „Кроношпан“  определя   атаките, зад които прозират частни интереси, зле маскирани като обществени каузи, като директен удар срещу бургаската икономика  и срещу една от доказано стабилните фирми в региона.

  В отговор на тези агресивни действия от „Кроношпан“ възнамеряват единствено да продължат с изпълнението на своята програма, насочена към въвеждане на нови технологии, създаване на нови продукти за българския и световния пазар, привличане на млади и способни кадри и подкрепа към инициативи, полезни за хората от Бургас.
   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71534
  gbp Британска лира GBP 2.21938
  chf Швейцарски франк CHF 1.72609
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder