Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  07:17Вторник

  23 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 10° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  В Несебър ще си имат нов спортен комплекс

  09-10-2018 0 1990

  Снимка: Михаил КОЛЕВ

  Михаил КОЛЕВ

   

  Старт на строителството на нов спортен комплекс в Несебър бе даден от кмета на града Николай Димитров и група общински съветници. Комплексът ще разполага с игрища на открито за тенис, минифутбол, баскетбол, волейбол, фитнес уреди, детски площадки и велоалея (двупосочна, с обща дължина 917 м.). Той е част от програмата, която общинската администрация е разработила за развитието на жилищния комплекс „Черно море“. Мястото, на което ще се намира съоръжението, е избрано умишлено така, че да не пречи на жителите и гостите на морския град.

  Предвижда се спортният център да бъде готов до началото на летния сезон догодина. Неговата площ е от около 17 декара. Сред терените ще се изгради и обслужващо-административна сграда с офиси, съблекални, санитарни помещения и помещения за масаж.

  Мястото, на което ще бъде изграден спортният комплекс

  Предстои и приключване на административните процедури по изграждането на тротоари в комплекса, а догодина в района ще започне строителството на нов градски басейн.

  „Надявам се, че всички тези жители, които пламенно искаха да имаме подобно съоръжение, където децата да се учат да плуват, ще ползват този басейн, а да не останат само инвестициите, които общината прави. С проектите за спортния комплекс, тротоарите и басейна до голяма степен ще завърши инфраструктурата на най-новия комплекс на Несебър “, каза Димитров.

  Идеите на общинската администрация за развитието на спорта в града не приключват до тук.

  „В севернатата алея на новия град също има предвидени имоти, но там чакаме Министерството на регионалното развитие да приключи една процедура, защото има брегоукрепителни съоръжения. Тези процедури са доста продължителни, но вече вървят към своя край. Там също ще има спортни площадки, аквариум, който е готов като работен проект, летен театър с капацитет около 1000-1200 места

  Ние от 2014 година имаме идеен проект за разработването на Северната алея в Новия град, мисля, че догодина ще ни дадат съгласие да разработим още работни проекти и да направим цялата инфраструктура. Общината се стреми да създава много спортни бази, тъй като искаме да възвърнем спортния туризъм в Несебър“, категоричен е градоначалникът.

  На Градския стадион пък текат процедури за строителството на спортна зала.

  „Тя няма да е от такива големи мащаби, както тази в Бургас или София, но зала, която ще удовлетвори нашите общински клубове“, допълни Николай Димитров.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.70161
  gbp Британска лира GBP 2.21185
  chf Швейцарски франк CHF 1.70725
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder