Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:20Сряда

  20 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  В „Победа“ доволни от срещата с кмета и полицията

  07-10-2018 0 728

  Снимка: faragency.bg

  Веднага след нея жандармерия патрулира по улиците

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Гражданите от „Победа“ са доволни от срещата с кмета Димитър Николов и полицията в лицето на старши Комисар Калоян Калоянов, комисар Неделчо Рачев и шефа на Първо районно Иван Иванов, която се проведе миналия петък в квартала, за която единствено „Черноморски фар“ писа. Те поискаха да се срещнат с градоначалника и представителите на органите на реда, за да ги запознаят с проблемите, които бушуват в квартала заради преселилите се нелегални роми. Хората събраха и подписка от около стотина души, с което настояваха за повече полицейско присъствие в „Победа“, както и за видеонаблюдение.

  Според местните положението в квартала вече е непоносимо. Онзи ден роми пребиха 82-годишен старец, който им направил забележка, че крадат посред бял ден. По време на срещата пък голяма част от хората също споделиха несполуките си с ромската престъпност – обирали къщите, в които не живее никой дори посред бял ден, обръщали казаните с боклуци, трошели уличното осветление.

  По всички проблеми обаче кметът и полицията изявиха готовност да вземат мерки. Димитър Николов обеща, че ще идва всеки месец в квартала, докато не се решат всички проблеми, а от полицията заявиха готовност за по-засилено полицейско присъствие в квартала. Като плюс бе отчетен справянето с шума в квартала. Лятото хората бяха вдигнали ръце от шумните купони на нелегалните роми, но адекватната намеса на полицията и общинска администрация предотврати това. Именно в тази връзка кметът Николов се закани, че ако не се спазват правилата за нормално съжителство в „Победа“, то той ще разпореди на багерите да събарят къщи на преселилите се роми, които и без друго били незаконни.

  Наш репортер се срещна с формалния лидер на недоволните граждани – Иван Киров, докато отиваше да внесе подписката официално в общината. Той призна, че ефекта е бил моментален – жандармерия е тръгнала да патрулира улиците още на следващия ден.

  „Надяваме се нещата от тук нататък да влязат в релси. Малко по-малко вярвам, че ще се случи това“, каза той. Киров акцентира, че в подписката не са подписани само българи, а и немалка част от ромите, които си живеят от години в „Победа“. На срещата се разбра, че дори и те имат проблеми с придошлите пришълци.

  Шефът на КАТ и „Охранителна полиция“ комисар Неделчо Рачев, който също присъства на срещата заяви пред „Черноморски фар“, че веднага след това действително е усилено полицейското присъствие. Той държеше да отбележи, че в нивото на регистрираната престъпност има рязък спад в процентите.

  „Имаме предприети изключително респектиращи действия и ще видим какъв ефект ще имат. В крайна сметка последната дума отново ще имат гражданите. Това е най-важното, постоянните срещи с тях са задължителни, докато крайният резултат не е удовлетворителен за всички“, заяви той.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73174
  gbp Британска лира GBP 2.24331
  chf Швейцарски франк CHF 1.72305
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder