Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  17:44Сряда

  16 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  В СОУ „Св.св. Кирил и Методий" обучават художници с чужди езици

  19-04-2016 0 1164

  Снимка:

  СОУ „Св.св.Кирил и Методий“ Бургас обявява прием за учебната 2016/2017 година за паралелка „Изобразително изкуство с английски език». Приемът се осъществява след завършен VII клас. Балообразуващите предмети са български език и литература, изобразително изкуство, като оценките се вземат от удостоверението за завършен VII клас и оцунките от НВО. Кандидатите се явяван на изпит за проверка на способностите по изобразително изкуство.
  Подаването на заявление за полагане на приемен изпит за проверка на способностите, заедно с документ за внесена такса, се извършва от 05.05. до 11.05.2016 г. в училището, в което ученикът завършва VІІ клас. До 13.05.2016 г. учениците получават от училището, в което учат и са подали заявлението си, служебна бележка, удостоверяваща мястото за полагане на приемния изпит за проверка на способностите по изобразително изкуство. Внасянето на такса в размер на 6 лева става по банкова сметка: БАНКА ДСК ЕАД; IBAN: BG68 STSA 9300 3122 6088 01; BIC: STSA BGSF.
  Профилиращите предмети са: Изобразително изкуство; Английски език (първи чужд език); Италиански език (втори чужд език); Български език и литература.
  Основната стратегия, заложена в учебната програма по изобразително изкуство е насочена към формиране на цялостен и задълбочен интерес към постиженията на националната и световната художествена култура, към стимулиране и разгръщане на индивидуалния творчески потенциал на всеки ученик и индивидуалните му възможности за пълноценно себеизразяване в изкуството.
  Обучението се провежда в учебни ателиета по скулптура, живопис, графика, приложни изкуства. Учениците придобиват знания и специализирани практически умения по съответния вид изкуство. Акцентът върху история на изкуството допринася за солидната теоретична подготовка на учениците, за формиране на естетическата им чувствителност, критерии за изкуството, богата естетическата и обща култура. Заниманията по компютърна графика и дизайн откликват на интереса на младите хора към дигиталното изкуство.
  За всеки клас задължително се организира учебно-творческа практика в рамките на една учебна седмица (30 часа), последвана от традиционна изложба, представяща най-доброто от пленера.
  Учебната програма осигурява високо ниво на подготовката за кандидатстване във висши учебни заведения.
  А Хорариумът по чужд език осигурява много добри възможности за обучение в чужбина. Мнозина от нашите възпитаници, които продължават образованието си в областта на изобразителното изкуство, избират по време на следването си бакалавърски и магистърски курсове в Англия и Италия

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71204
  gbp Британска лира GBP 2.19694
  chf Швейцарски франк CHF 1.73605
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder