Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:29Вторник

  20 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Валидираха серията от четири пощенски марки с птици от бургаските езера

  03-02-2019 0 763

  Снимка:

  Някои от най-красивите птици, срещащи се по българското Черноморие, са изобразени на серия от четири пощенски марки. Тя бе валидирана в сградата на Централното управление на "Български пощи" ЕАД от председателя на Съюза на българските филателисти Спас Панчев и Людмила Зимбилева - началник отдел "Развитие пощенски услуги" в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

  В кратката церемония взеха участие също Ина Агафонова - създател на Фондация "Виа Понтика", която е инициатор за създаването на марките, Айлин Хасан - главен експерт в дирекция "Национална служба за защита на природата", и младата художничка Наталия Алексиева, илюстрирала марките с 4 от най-красивите видове водолюбиви птици по българското черноморско крайбрежие - розов пеликан, голям гмурец, малка бяла чапла и малък корморан.

  С поставянето на печата за пускане в употреба, те ще станат част от колекциите на филателистите и ще украсява писмата, които изпращаме до своите близки и приятели.

  Датата 1 февруари не е избрана случайно. Тя идва в навечерието на Световния ден на влажните зони - 2 февруари, който Фондация "Виа Понтика" ще отбележи с три събития в гр. Бургас, за които можете да научите повече на страницата viapontica.org и в страницата на инициативата worldwetlandsday.org.

  С инициирането на издаването и пускането в употреба на тази серия от четири марки, Фондация "Виа Понтика" цели да популяризира богатството от биологично разнообразие, което все още имаме, да промени отношението на хората към защитените територии и видове, за да има чиста природа и за поколенията след нас.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76583
  gbp Британска лира GBP 2.13465
  chf Швейцарски франк CHF 1.80095
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.