Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  09:20Вторник

  10 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Върнаха на масата идея за етажен паркинг зад Медицинския колеж

  15-11-2019 0 705

  Снимка: Google maps

  Георги РУСИНОВ

  Силвия ШАТЪРОВА

   

  Идеята за изграждането на етажен паркинг зад Медицинския колеж в Бургас, бе върната на масата. Това стана по време на обществено обсъждане във връзка с реализирането на проекта за бърза автобусна линия, която да свързва комплекс „Славейков“ и центъра на града. Когато голяма част от присъстващите в залата на Морското казино запитаха за паркоместата, заместник-кметът инж. Чанка Коралска реши да им сподели за въпросния терен за колежа.

  Той се намира зад сградата и е държавен, има възможност за изграждане на етажен паркинг там. Коралска поясни, че това в крайна сметка зависи от живеещите в района и добави, че в момента водят разговори с хората. Това, че теренът е държавен не е пречка, тъй като общината имала уверението на държавата, че ще бъде прехвърлен. Според нея при желание от живеещите наоколо, паркингът може да се реализира едновременно с проекта за ремонт на булевард „Демокрация“.

  Припомняме, че преди няколко месеца, или по-точно в средата на юли, анкета на общината показа, че бургазлии са разделени по отношение на етажните паркинги. Разделението бе 50:50. Общината предвиждаше изграждането им на пет ключови места в града – във „Възраждане“, „Лазур“ и „Зорница“.

  Най-много защитници идеята имаше в „Лазур“, в района на бившата дискотека „Пиргос“, където на общинска площ ще бъде изградено съоръжението. Против бяха жителите в района на Строителния техникум, където не желаят построяването на етажен паркинг. Именно за този терен, който сега инж. Коралска говори, ставаше въпрос. Изглежда обаче, че поради подновения интерес по време на общественото обсъждане, идеята е отново на дневен ред.

  Против изграждане на етажните съоръжения бяха и живеещите в района на „Дебелт“ и „Македония“. Наполовина бяха разделени живеещите в района на бившето обръщало на 4-та и 5D киното в „Зорница“. Там е предвидено да бъде един от най-мащабните, но най-вероятно ще бъде намалена етажността му.

  Живеещите във „Възраждане“ отхвърлиха напълно идеята за етажни паркинги в квартала по време на обществено обсъждане, провело се в края на август.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.