Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:46Неделя

  20 Октомври 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Възпитаник на Петър Стойчев ще преплува целия Бургаски залив

  26-06-2019 0 1073

  Снимка:

  Цанко Цанков е многократен републикански шампион

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Цанко Цанков е плувецът, който ще преплува целия Бургаски залив. Това е историческо, защото за пръв път се предприема подобен маратон. Неколкократният републикански шампион е възпитаник на легендарния плувец Петър Стойчев. Цанков е и два пъти вицесветовен шампион по плуване за ветерани.

  Общинският съветник от ГЕРБ Николай Иванов обясни, че въпреки че е само на 31 години, бургазлията вече е в категорията ветерани, тъй като при плувците конкуренцията е доста сериозна. Самият Иванов се подразни от репликата на колегата си Тодор Ангелов от групата на „Заедно за Бургас“ – защо това било историческо преплуване. Ангелов иронично попита дали не е свързано с някаква историческа дата, но явно неподготвен, че досега подобно нещо в България и Бургаския залив не се е случвало.

  „Разстоянието от 45 километра малко хора биха го извървели, камо ли да го преплуват. Доста е тежко, тъй като както каза г-н Николов (б.а. кметът Димитър Николов), то ще се плува и в открити води. Едно е в басейн, друго е в море, когато дори и най-малката вълна ти пречи да си поемаш въздух. Организацията и подготовката за този маратон е доста сериозна. Бих заявил, че това момче е може би следващият Петър Стойчев в плуването на дълги дисциплини и му пожелавам все успех. Да се надяваме да има успехи и на световна сцена след това. Много малко хора в света участват в маратонни плувания. Най-голямата дисциплина досега в маратона е от 25 до 40 километра и доста малко състезатели се подготвят за такова плуване“, обясни Иванов пред журналисти.

  Общински съвет – Бургас единодушно гласува за събитието да бъдат отпуснат 3500 лева. Те са за медийно отразяване, организация и провеждане. Ще има лодка с екипаж, оператор, лекар, съдия и други. Повече от 12 часа се очаква да отнеме маратонът за Цанков. Това ще стане на 15,16 или 17 юли в зависимост от метеорологичните условия.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  За кого ще гласувате на местните избори?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.