Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  21:03Четвъртък

  19 Септември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Възраждат „Златния Орфей“

  12-06-2019 0 1193

  Снимка:

  Силвия ШАТЪРОВА

   

   

  Популярният конкурс от миналото за музика „Златният Орфей“ можа да се завърне, това стана ясно по думите на изпълнителния директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров. „Имаме огромно желание това да стане, трудностите обаче са в залата и мястото, където той да се провежда, защото той бе свързан с Летния театър, който го няма“, каза Димитров. Въпреки това ръководството има огромно желание да върне блясъка на поне част от конкурса.

  Новината идва точно на 60-годишнината от основаването на курорта, а „Златният Орфей“ е една от емблемите на комплекса, дал сцена на десетки наши и чужди поп звезди.

  „Ще търсим варианти да възвърнем „Златния Орфей“, категорична бе  и министърът на туризма Николина Ангелкова. Според нея по време на инвестиционния форум преди дни  по случай 60-годишнината от курорта се е появила идеята за конгресен център, който може да приюти конкурса. Снощи с концерт на примата Лили Иванова бе отбелязана кръглата годишнина.

  От 2014 досега с 21% е ръстът на нощувките в курорта,  пак за този период 5 300 000 са реализираните нощувки. 33% е ръстът и на пренощувалите лица.

  49% е ръстът на приходите от нощувките. За този период общо над 300 милиона са реализираните нощувки в най-големия комплекс, каза министър Ангелкова.

  За тази година „Слънчев бряг“ АД инвестира над 1,5 млн. лв. в подготовката за инфраструктура за сезона. Основен приоритет е сигурността на туристите, като са планирани над 700 000 лева за видеонаблюдение и охрана. В Слънчев бряг-изток е приета нова транспортна схема, обособени са 800 места за SMS-паркиране.

   

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.