Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  17:04Вторник

  25 Септември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 17° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Вдигат се приходите от родния пазар в туризма

  11-11-2017 0 715

  Снимка:

  «Противно на очакванията и обрано на цитираните от МТ прогнози и цифри, наблюденията ми за отминалия сезон са тотално негативни. Уговорката, че обзорът, който правя се базира на данни от един район – Несебър – Южен плаж», казва Мария Стефанова – управител на „МАРИ 89" ООД . По нейни данни има спад с 5.9% в общата заетост на легловата база и 13.3% спад в постъпленията от основна дейност — хотели. При другите дейности спадът е с 38.5%. Единственият положителен показател е увеличението на средната цена на стая с близо 4 евро на ден. 
  «Неспирната руска реч, която се чуваше отвсякъде в града, се дължеше не толкова на туристите от хотелите, колкото на гостите на притежателите на апартаменти в апарт комплексите», казва Стефанова. И допълва, че още от началото на сезона е имало индикации на спада: отмяна и сливане на полети, както и промяна. „Тази несигурност както за руския пазар, така и Словакия, Унгария, Полша и др. накара доста от потенциалните туристи да канселират почивките си. Сезонът ще се запомни с невиждания ръст на канселации“, обяснява Стефанова. 
  За сметка на това близо 50 % от приходите са от родния пазар, а 41 % са нощувките като дял. Това налага и промяна в тактиката и обслужването към съответния турист. 
  Има нужда и от цялостна промяна в схемата на услугите, съпровождащи основната услуга, което изисква влагане на капитали, а така също и фирми, които да предлагат нови услуги, търсени от туристите. 

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.66326
  gbp Британска лира GBP 2.18773
  chf Швейцарски франк CHF 1.74192
   
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder