Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:50Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Вдигнаха колата на Кичка Бодурова с „паяк“

  05-07-2018 0 724

  Снимка:

  Шофьор на такси й даде идея да си търси правата на „почетен гражданин“

  Колата на Кичка Бодурова е била вдгината с паяк“, като неправилно паркирана. Певицата решила да отиде с такси до наказателния паркинг, като в профила си във фейсбук разсъждава, че маркировката била стара и имало нови знаци. „Но не това е важното. Шофьорът на таксито ме позна и когато разбра къде трябва да ме заведе ми каза: "та нали вие сте почетен гражданин, защо ви вдигат колата? " И не пожела да му платя, въпреки молбите ми. Мило ми стана- това не беше ми се случвало! Наистина се почувствах почитана. Благодаря ви, не попитах дори за името ви, дано това стигне до вас и разберете колко много значи това за мен! Разбира се благодаря и на тези, които разбраха,че е станало грешка! Написах това, защото вярвам в думата "благодаря"!

  Преди време певицата се ядоса и реши да се отказва от званието си почетен гражданин защото не е канена като  жури на конкурса „Бургас и морето“ и не била поканена на концерта в памет на Тончо Русев.

  Дни по-късно друга почетна гражданка -певицата Янка Рупкина поиска без пари залата на Летния театър за концерта си. Това накара председателят на Общинския съвет Костантин Луков да извади наредбата и да покаже какви са привилегиите на почетните граждани на Бургас. В нея никъде не е обявено и прието, че се дават безвъзмездно зали или площи. Почетният гражданин има право да бъде включен в официалния протокол на общината за честване на националния празник, празника на Бургас и всички други празници и градски тържества и ритуали. Последната редакция на Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас е от април 2016. Там е записано:

  Чл.50: На наградените със званието „Почетен гражданин на Община Бургас" се връчва Решението на Общински съвет – Бургас за удостояване, оформено във вид на грамота в специална рамка и възпоменателен медал.

  Чл. 51. Решението на Общински съвет - Бургас за удостояване със званието „Почетен гражданин на Община Бургас" се връчва от председателя на Общинския съвет, а при негово отсъствие от упълномощено от него лице.

  Чл. 52. Удостоеният със званието „Почетен гражданин на Община Бургас" се вписва в Почетната книга на Община Бургас.

  Чл. 53. Гражданинът, удостоен с това звание, има право да бъде включен в официалния протокол на община Бургас на националния празник на Република България, празника на Бургас и при всички други традиционни и официални български празници, градски и национални тържества и ритуали.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder