Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:53Неделя

  20 Октомври 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Вече много по-лесно ще се регистрират къмпинги

  10-07-2019 0 573

  Снимка:

  "Моите уважения към хората, които избират дивото къмпингуване, но всички се съобразяваме с някакви правила в това общество. Имам чувството, че някои администрации наистина не разбраха промените или тенденциозно се манипулираха в обществото".

  Това каза от парламентарната трибуна народният представител Димитър Бойчев по повод третото обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, върнат с указ на президента.

  "Всеки, който иска нека да дойде и на място да видим какви отпадъци оставят след себе си хората, които практикуват диво къмпингуване. Черноморските общини харчат не малък ресурс за сметосъбиране и сметоизвозване. Средствата са от данъците на местните хора", каза още Бойчев, който е член на Комисията по икономическа политика и туризъм.

  Към момента кметовете на общини не могат да определят правила и санкции, защото наредбите, които се приемат от общинските съвети се атакуват в съда.

  Бойчев обърна внимание на факта, че законът не забранява дивото къмпингуване, а разрешава и регламентира свободното къмпингуване извън къмпингите. Приетите от Народното събрание промени създават възможността за обособяване на места за временно разполагане на палатки, кемпери или каравани с много по-либерални изисквания и правила от съществуващите до момента за къмпинги.

  Реално към момента България е единствената страна членка от Европейския съюз, където ползването на чужди права без разрешение не се санкционира.

  Бойчев даде и примери с държави където е възприет забранителен режим за диво къмпингуване - Португалия, Италия (глоби от 25 до 500 евро), Хърватия, Франция, Малта, Германия, Гърция (глоба от 300 евро и задържане до 6 месеца).

  Димитър Бойчев поясни, че предстоят 6 месеца, в които трябва да се изработи подзаконовата нормативна част и реално след година и половина ще се делегират права на кметовете да налагат санкции.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  За кого ще гласувате на местните избори?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.