Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  12:58Петък

  18 Октомври 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Ветроходци от цялата страна ще мерят сили в Бургас

  27-06-2019 0 1123

  Снимка:

  „Черноморски фар“

   

  Традиционната регата “Черноморец“ (Бургас) се открива днес от 11:30 ч. на кея до морския фар на Бургас. Над 130 ветроходци от цяла България пристигат за състезанията в класовете “Оптимист”, Лазер 4,7; 420, 470 и Фин. В регатата се включват предимно деца и младежи като най-малките са едва на 6, но вече умеят да летят по вълните с вятъра. В категориите за големи най-възрастният участник е 70-годишен.

  Регатата се провежда за единадесети път и е организирана от яхт-клуб “Черноморец (Бургас). Тя е валидна за ранглистите на България и е важна за определяне на националните отбори на страната в различните класове.

  Една от гонките в състезанието е превърната в зрелищно ветроходно шоу, което е радост за очите и голяма емоция както за зрителите, така и за самите деца - участници. То се провежда на метри от брега в района от Магазия 1 до фара на Бургас и дава уникална възможност на жителите и гостите на града да наблюдават отблизо уменията на младите ветроходци. “Това е единственият начин да покажем на хората красотата на ветроходството” - споделя главният съдия на регатата Валентин Николов.

  “Състезанията в нашия спорт се провеждат навътре в морето и трудно могат да се наблюдават от брега. Чрез тази атрактивна гонка близо до кея децата могат да покажат на родителите си и на всички зрители какво са научили. Надяваме се, че чрез тази ефектна демонстрация ще запалим още деца, пък и възрастни и ще привлечем повече почитатели на ветроходството. Децата са приоритет на нашия клуб. На тяхното обучение ние отделяме специално внимание. За участниците в тази гонка сме осигурили много награди. Никой друг освен нас не прави такова ветроходно шоу в Бургас. Благодарни сме на Морска Администрация и на Пристанище Бургас, че дават разрешение и съдействат това да се случи”, добави той.

  Регатата “Черноморец“ (Бургас) се провежда ежегодно за единадесети пореден път. Още от създаването си тя се утвърждава като една от елитните в страната с богат награден фонд и многобройни интересни съпътстващи събития. Главен съдия е Валентин Николов – бивш председател на Българска федерация по ветроходство, член на управителния й съвет и заместник председател на яхт клуб “Черноморец – Бургас”. Компетентното жури включва представители на съдийските колегии по ветроходство от София, Варна и Бургас.

  На 29 и 30 юни от 13 ч. гонките в различните класове могат да се наблюдават от мостика и от плажа на Бургас. Ветрохоходното шоу ще се състои в събота 29 юни от 16 ч. в района на Морска гара. Тържественото награждаване на победителите и закриване на регатата е в неделя от 16 и 30 ч.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  За кого ще гласувате на местните избори?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.