Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:56Сряда

  22 Май 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Вино и любов в Несебър

  16-02-2019 0 507

  Снимка:

  Несебър за пореден път отбеляза Празниците на любовта и виното. През последните години Община Несебър провежда целенасочена и последователна политика, чрез която се стреми да разкрие прелестите на града през различните сезони. Част от тази концепция са и Февруарските празници за любов и вино, „Есенни пасажи“, „Есен в Несебър“. Тези културни събития вече имат свои последователи и всяка година привличат все повече хора, които искат да осмислят уикенда си чрез нови и интересни изживявания.

  Замислени като повод за бягство на влюбените през най-романтичните дни в годината, Празниците на любовта и виното в Несебър се превърнаха в причина за много хора да посетят един от най-живописните градове в България. Да преоткрият зимното му очарование, дълбокото спокойствие на калдъръмените улици и величественото мълчание на средновековните храмове.

  И тази година Община Несебър беше подготвила разнообразна културна програма за гражданите и гостите си. За всички, решили да се потопят в празничната атмосфера на града имаше богат избор от събития на различна тематика.

  „Сдружение Арт Несебър“ организира традиционната си изложба, посветена на празника. В задушевната обстановка на „Артиум“- център, под звуците на класическа музика и с чаша вино, любителите на изобразителното изкуство можаха да се насладят на произведения, изпълнени в различни стилове и техники: живопис, графика, смесена, акварел, малка пластика, керамика, текстил и др.

  В концертните прояви, организирани от общината властваше богато жанрово и тематично разнообразие от стилове и музикално настроение. Тази година  гост на несебърските Празници на любовта и виното бе поп певецът  Дичо, който зарадва феновете на мелодичния рок с изпълнение на  известни и обичани от публиката песни.

  Не по-малък интерес предизвика премиерата на постановката „Шум зад кулисите“ по Майкъл Фрейн, която Общинският театър бе подготвил специално за празника. Комедията с участието на любимите местни театрали Ева Кирова, Марин Господинов и др., показа на публиката забавните и смешни моменти от живота зад кулисите на театъра.

  В празничната програма на общината участие взеха ДВС „Сюрприз“, ВИГ „Луминус”, група „Мена“ и  ВГ „Морски звездички“  при Общински детски комплекс, ФФ „Българка“, Хор за стари градски песни „Блян“,  Хор за гръцки песни „Месамбрия“ и ТС „Месамбрия“ към Обединената общинска школа по изкуствата –Несебър, ТФ „Заря“ и ФФ „Незабравка“.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  За кого ще гласувате на Евроизборите?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.75081
  gbp Британска лира GBP 2.21548
  chf Швейцарски франк CHF 1.73821
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder