Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:48Понеделник

  21 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  "Випуск 2018" в Созопол-изпълнен с мечти, амбиции и сили

  17-05-2018 0 1667

  Снимка: вестник "Созопол"

  Красив празник и цветна приказка преживяха учениците, учителите и гостите, които уважиха патронния празник на созополското училище и станаха част от богата празнична програма на училището.

  11 май започна в любимото  на няколко поколения созополчани с открити уроци по различните предмети, като „Отворените врати“ дадоха възможност на родители и близки на учениците да присъстват  по време на учебните занятия по български език, математика и география.

  Голямата емоция бе обаче навън, в училищния двор, където малки и големи ученици заедно с учителите си се хванаха на голямо хоро, което бе поведено от директора на училището Димитринка Щерионова. Преди кръшните ритми на българската народна музика да завладеят присъстващите, директорът Димитринка Щерионова прочете обръщение към всички и обяви участието на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в уникалната инициатива „ Розите на Българя“.  Тя се организира в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина, и включва хиляди българи от 25 държави, както и хиляди ученици, чиито училища носят името на светите братя Кирил и Методий, които в този ден - 11 май, се хванаха за ръце и почетоха богато българско наследство с красиви хора.

  Дворът на созополското училище се оказа тесен за всички, които се включиха в хорото.

  Празникът продължи с тържествена част по време на която под звуците на българския химн бе вдигнато държавното знаме. Училищното знаме бе посрещнато с химна на СУ „Св. св. Кирил и Методий“, изпълнен от училищния хор с ръководител Пепи Запрянова.

  Сред официалните гости бяха бивши директори на училището, заместник-кметът на Община Созопол Петя Чапевова, общинските съветници Пенка Щерионова, Георги Пинелов, Тихомир Янакиев и Тодор Дамянов.

  Ученици изпълниха красиви стихотворения, посветени на своето училище и на патронния празник.

  Приветствие към всички поднесе директорът на училището Димитринка Щерионова, която поздрави учениците, учителите, родителите и гостите с патронния празник на училището и изрази надежда, че възпитаниците на училището ще следват заветите на братята Кирил и Методий и ще обичат знанието и любимото си училище.

  Тържеството продължи с танцови изпълнения на малки красиви мажоретки и  народни танци, изпълнени от ученички от клуба по народни танци по проект „Моят час“.

  С най- голямо нетърпение всички очакваха празничния ритуал, посветен на изпращането на абитуриентите на випуск 2018 - учениците от ХІІ “а”  и XII “б” клас  с класни ръководители Теодора Раева и Гергана Георгиева.

  Абитуриентите бяха посрещнати с аплодисменти и радостни възгласи - красиви, усмихнати и жизнерадостни, младите хора  влязоха в училищния двор, за да се сбогуват с любимото училище.

  Приветствие към абитуриентите поднесе Димитрина Щерионова – директор на Средно училище   “Свети свети Кирил и Методий“ - град Созопол. „Днес за всички нас – тук присъстващи, е слънчев майски празник – на усмихнатите, красиви и умни млади хора – изпълнени с мечти, амбиции, сили, здраве, любов – зрелостниците от Випуск 2018 на СУ „ Св. св. Кирил и Методий”,  е истински празник. За пореден път, но винаги с голямо вълнение изпращаме нашите абитуриенти!“, каза директорът и се обърна към абитуриентите: „ Скъпи млади хора , радваме се на вашата зрелост, на вашата упоритост. Конкурентоспособни сте, силни и жизнени! Очакваме да посрещате достойно предизвикателствата на живота, да израствате още по-силни и все по - мъдри.

  Поздравявам екипа от учители на ХІІ клас, с постиженията и доказания професионализъм!

  В навечерието на дипломирането ви желая да последвате мечтите си и да станете граждани на света, но преди всичко да останете българи, защото „В родината са миналото и бъдещето... В чуждия край е само настоящето...” (Дубравка Угрешич).

  Ценете това, което притежавате – младост, сила, свобода! Отстоявайте с воля и дух себе си и своето щастие! От сърце ви желая здраве и успехи във всички добри и смели начинания, които ви предстоят!

  На добър час, момичета и момчета от Випуск 2018!“

  Абитуриентите от двата класа бяха поздравени от заместник-кмета на Община Созопол Петя Чапевова, която прочете поздравителен адрес от името на кмета на Община Созопол Панайот Рейзи. От името на кмета Рейзи и Общинска администрация, Петя Чапевова поднесе букет цветя на всеки абитуриент, на техните класни ръководители, на бившите директори на училището, на ръководството на училището.

  Благодарствено слово от името на дванадесетокласниците поднесе Елеонора Иванова от ХІІ “а” клас. „Благодарим Ви, че се грижихте за нас, че изисквахте от нас, че опитахте да ни подготвите за по-сложните битки, които ни очакват! Благодарим Ви, че през всички тези години ни учихте да търсим смисъла на думи като „знание“, „приятелство“, „взаимопомощ“! Жертвахте се с всеотдайност и професионализъм, направихте училището наш дом, в който неусетно пораснахме. Дадохте ни ориентири, които се надяваме, че следваме.

  Последва много емоционален момент под звуците на песента „Учителко любима“ в изпълнение на Росица Крилова, след което абитуриентите пуснаха многоцветните балони, които държаха във въздуха. Всички те подариха букет цветя на своите любими учители, след което пристъпиха към ритуала за прощаване с училищното знаме. Много силен момент, в който учениците казват:  „Бях достоен ученик“ и целуват знамето.

  Абитуриентите получиха още аплодисменти  и поздравления от присъстващите. Празникът завърши така, както започна – с кръшно хоро и много усмивки.

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71534
  gbp Британска лира GBP 2.21938
  chf Швейцарски франк CHF 1.72609
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder