Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  15:47Събота

  24 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Високо отличие за несебърлията Вълко Любенов

  11-05-2019 0 2612

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  За изключителен принос към IOV WORLD Вълко Любенов от Несебър бе един от четиримата участници, наградени със Сребърен плакет, изобразяващ най-стария плавателен съд за ловци на перли и бисери в арабския свят.  В Обединените Арабски Емирства – ШАРЖА  се проведе Генерална Асамблея на IOV WORLD, за която Вълко Любенов получи специална покана, взе участие в Асамблеята и бе удостоен с високата награда.  Новината съобщи nessebar-news.com.

     IOV e Международна организация за народни традиции и фолклорни изкуства. Тя е неправителствена организация, официален партньор на UNESCO в специални консултативни  отношения с организацията „ECOSOC“ (икономически и социален съвет на ООН).

  Мисията на IOV е да защитава, съхранява и популяризира всички форми на народното изкуство и фолклорната култура като елементи на нематериалното културно наследство (ICH), да насърчава разбирането и оценяването на културното многообразие сред всички народи и по този начин да засили перспективите за световен мир.  IOV е акредитиран от ЮНЕСКО като експертен център за нематериално културно наследство и желае да продължи акредитацията си чрез своята дейност.

  Вълко Любенов е роден в  град Обзор. Завършва Националното танцово училище в София. Придобива магистърска степен по хореография, режисура и педагогика от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив през 1983 година.

  През  1979 година печели  конкурса за главен балетмайстор и хореограф и от април 1979 година е назначен за главен балетмайстор и художествен ръководител на ПФТА „Слънчев бряг“. Работи без прекъсване и постига изключителни резултати до пенсионирането си. През 1983 година създава ООШ по изкуствата за деца и юноши при община Несебър и е неин директор и главен художествен ръководител до пенсионирането си от 2004 година. През редиците на уникалната школа в негово време са преминали над 3000 деца и юноши. От 2004 година е почетен деятел на културата. Член  е на IOV WORLD  от 1998 година и  до днес  активно работи на различни позиции в организацията.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76758
  gbp Британска лира GBP 2.16226
  chf Швейцарски франк CHF 1.79549
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.