Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:36Петък

  25 Май 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 20° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Вижте от какви номера на търговци на дърва да се пазите

  09-09-2017 0 8009

  Снимка: Борислав Пенков

  Търговските номера са много често срещани сред склададжиите, които продават дърва. Много от тях например категорично не желаят да отговорят на журналистически въпроси. Хората обаче споделят най-различни начини, по които са били измамени.

  Мокренето на дървата е един от любимите прийоми на некоректните търговци. То обикновено се прави вечер, за да има време дървото да попие влагата и съответно да тежи повече, защото складовете работят предимно на тонажи.

  Друг похват е номерът с килограмите. Потърпевши заявяват, че това може да се случи по няколко начина. Единият е, когато звъннете по телефона на даден склад и си поръчате да речем 3 тона дърва и понеже това е значително количество, при вас пристигат с до половин тон по-малко. Как? Ами просто, докато са ви товарили стоката, този половин тон е останал в склада, а вие няма как да изтеглите дървата след като ви ги докарат и ето, че още един търговец или недобронамерен работник в склада прибира едни чисти пари в джоба. Това е в случай, че даже не сте отишли до склада. В подобен вариант, но в такъв, в който все пак отивате на място, теглят ви стоката пред вас и вие си тръгвате доволен да чакате да пристигнат, също крие рисковете си.

  Според айтозлия, който смята, че е бил измамен, много често шофьорите играят комбина с разтоварачите и някъде по пътя на добре скрито място, отново се изгубва половин тон. Затова вече патили хора правят следното, колкото и да е изнервящо и отнемащо време – следят целия процес. От тегленето на дървата в склада, качването им в камион, пътуването с тях и  разтоварването им пред дома. Според други препатили при по-горе споменатите плътни и пространствени кубици също има възможности за некоректни практики. Една от тях е оставянето на празно пространство между дърветата, така на пръв поглед имате желаното количество дърва, но ви удрят в тонажа.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.67523
  gbp Британска лира GBP 2.23421
  chf Швейцарски франк CHF 1.68708
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.