Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:17Сряда

  20 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Все още чакат отговор от Турция за екстрадицията на Митьо Очите

  10-10-2018 0 2283

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Двата месеца, в които Турция трябваше да реши въпроса с екстрадицията на Димитър Желязков – Митьо Очите изтекоха тези дни. Развръзка по случая продължава да няма.

  Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова бе лаконична и отговори пред „Черноморски фар“, че все още се изчаква отговор от турска страна.

  Той бе арестуван в хотел в Истанбул вечерта на 3-и срещу 4-и август. Това стана след взаимодействие между българските и турските власти след като стана ясно, че Желязков е забегнал в чужбина.

  Повод за издирването му бе повдигнатото обвинение срещу него, за това че е ръководител на организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на дрога, изнудвания и палежи. На територията на Бургаска област бе проведена спецакция, в която бяха натръшкани 19 души, за които властите имаха данни, че са част от организацията на Очите.

  На 6 август говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви срока от два месеца, в който се очаква решението за екстрадиция, но с уговорка: „Принципно законният срок е 60 дни, но дали това производство ще се развие в този период, по-кратък или дълъг - не знам”.

  През септември в парламента самият главен прокурор Сотир Цацаров заяви, че не може смело да каже, че познава турския закон.

  „Освен това нямам смелостта да предвиждам действията на турските съдебни власти. Но това, което виждам, е, че в съответствие с изпращаните им документи, те действат абсолютно адекватно. А що се отнася за времевия интервал, в който действат – не е нито в нашите правомощия, нито в нашите възможности да им предписваме кога да си насрочват съдебните заседания“, каза тогава още той.

  Възможно ли е да се удължи с години, както при Цветан Василев в Сърбия? „Не, не мисля”, отговаря главният прокурор Сотир Цацаров пред медии.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73174
  gbp Британска лира GBP 2.24331
  chf Швейцарски франк CHF 1.72305
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder