Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:13Сряда

  20 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  
  събеседник

  Ясен Проданов - сътрудник в офиса на евродепутата Асим Адемов: В работата използвам и театрални умения

  Операция го разделила с НАТФИЗ, но не го отказала от сцената

  09-06-2018 0 1092

  Ясен Проданов е роден на 20 октомври 1985 година. Завършва средното си образование в Търговската гимназия, след това продължава образованието си в Стопанската академия „Димитър А. Ценов" в Свищов. Бакалавърската му степен е по „Стопански и финансов контрол", а магистратурата - „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия". Един от създателите на клуб „България на младите" към гражданското сдружение на ГЕРБ. Сътрудник в офиса на евродепутата Асим Адемов - член на ЕП от групата на ЕНП/ГЕРБ.
  Снимка: „Черноморие-БГ“
  Интервю на Петя Добрева

  - Вие сте човекът в сянка в офиса на евродепутата Асим Адемов в Бургас. За много кратко време „сменихте" трима евродепутати - Томислав Дончев, Мария Габриел, сега работите с Асим Адемов. Кой Ви избра да бъдете сътрудник в офиса?

  - За първи път работих за Томислав Дончев, когато той стана евродепутат. На интервюто се явихме шестима кандидати. Томислав Дончев се спря на мен.

  - Защо?

  - Имах една година работа в офиса на ГЕРБ и оттам получих препоръка. Бях организирал доста събития, свързани не само с избори, и това явно наклони везните в моя полза, че съм човек, който се справя и е подходящ за тази работа.

  - Какви  са задачите, които Ви възлагат?

  - Аз съм местен сътрудник в офиса на евродепутата и задачите, които изпълнявам, са от различно естество - от пиар на евродепутата до това да го представлявам на събитие, на което той е поканен, но не може да присъства. Всеки евродепутат отговаря за няколко офиса в цялата страна. В същото време трябва да измислям и разнообразни събития, като фотоконкурса и кампания „Прочети стих, не чети пост".

  - Как се работи с евродепутат?

  - Нормално. И те са хора като нас. Основно работих от дистанция, като използваме електронна поща и телефон. Доста интересна е работата, особено визитите в Брюксел.

  - Какво успяхте да научите за тези години работа в офиса?

  - Много неща. Разбрах, че може да водиш нормален разговор с хората, които непрекъснато гледаме по телевизията, можеш и да разчиташ на тях. Научих, че в доста екстремни моменти мога да се справям и да разчитам на себе си. Разбрах, че искам да бъда човекът зад кадър. Това повече ми допада.

  - Опитът, който натрупахте, дава ли Ви самочувствие на един последващ етап да бъдете в листата с кандидат-депутати за Народното събрание или кандидат за Европейския парламент?

  - Дава ми, но още нямам такова желание засега. Харесвам си работата, отдал съм се на нея и предпочитам на този етап да се занимавам с други странични неща.

  - Когато започвате да реализирате конкретно събития, работите с хора, с които вече сте си партнирали, или търсите нови възможности?

  - И двете. Например с Регионална библиотека „Пейо Яворов" - Бургас имаме поне по две събития на година, някои са повтарящи се, други са нови. Но търся и други партньори и места за прояви, например в Средец имахме събитие тази година, за да разпространим дейността на евродепутата Асим Адемов. Имахме две събития в Карнобат, в Поморие. Търся нови места, но разчитам и в бъдеще да продължим да си партнираме с хора и организации, с които сме го правили.

  - Тази година за четвърти път организирахте кампанията „Прочети стих, не чети пост". Вие четете ли?

  - Да, чета и предпочитам хартиената книга пред електронния носител. Обичам да чета поезия.

  - Сред любимите Ви занимания е и театърът. Отскоро се посветихте на него. Как се случи магията? Кой кого провокира?

  - Любител съм на театъра от малък. Участвал съм в спектакли в Търговската гимназия. Когато завършва, всеки випуск има Ден на таланта и учениците имат възможност да се изявят. Три години поред участвах в скечовете, които представяхме на този Ден на таланта.

  Когато отидох в Свищов да уча, още на третия ден видях една обява, че събират желаещи за театралната трупа на Академията, отидох на кастинг, одобриха ме и пет години играх в Студентския театър. Така че за мен театърът не е нещо ново. Бяхме аматьори, но режисьорката ни беше много добра. Обиколихме почти цяла България с трупата и сме участвали на различни фестивали. Имам първа награда от конкурс в Каварна, първа от конкурс в Свищов, трета от Нова Загора - това са индивидуални награди за мъжка роля.

  - За кои роли сте получавал наградите?

  - Първата беше за участието ми в постановка по пиеса на Георги Марков - „Ние, котараците". Играех ролята на един от старите ергени, които са обикаляли по заведенията и сваляли мадами. Единият от тях се жени, а двамата продължават да обикалят кръчмите и да се забавляват. Ние я бяхме осъвременили и стана много интересно.

  - Сега с тийнейджърите, какво репетирате?

  - Записах се в един театрален клуб „Веселие" с ръководител Атанасия Петрова. В клуба сме осем души, като повечето са ученици. Сега репетираме „Клуб щастие" на Денко Неделчев и изиграхме първото си представление пред роднини и познати, за да може децата да се разчупят и да не се притесняват, като излизат пред публика.

  В тази постановка играя ролята на мошеник, който продава на наивниците щастие. През клуба минават богати хора, политици. В клуба има огледало, за което се твърди, че е вълшебно и като си кажеш желанието пред него, то се сбъдва. Но аз им реализирам мечтите по друг начин.

  - Какви роли предпочитате да играете - драматични или комедийни?

  - Комедийни. Играл съм и в драматични постановки и с тези си роли съм спечелил най-много награди. Но аз се чувствам по-добре, когато играя комедийна роля. При комедията винаги има реакция от страна на зрителите.

  - Защо не се пробвахте да кандидатствате в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов"?

  - Имах желание за това. Но когато бях на 18 години ми направиха операция един месец преди изпитите. А по принцип като кандидатстваш там, трябва да ходиш и на курсове при съответния преподавател. Бях подал документи, за да се явя на изпита, но нямаше как да отида на курса. И затова не стигнах до там. Изтървах и изпита по актьорско майсторство в Пловдив и се явих на този в Стопанската академия в Свищов. Но на третия ден видях обявата за Студентския театър и се записах. Явно така е трябвало да стане.

  - Какво е общото между театъра и политиката?

  - Има доста общо, защото политиците трябва да са доста умели, за да омаят хората, но аз лично приемам театъра като изкуство. В работата използвам и театралните си умения, понякога трябва да водя събития. Но те са различни.

  - Използвал ли сте таланта си, за да манипулирате някого?

  - Още не и се надявам да не го използвам.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника

  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73174
  gbp Британска лира GBP 2.24331
  chf Швейцарски франк CHF 1.72305
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder