Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:58Сряда

  20 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 20° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  
  събеседник

  Ясен Проданов - сътрудник в офиса на евродепутата Асим Адемов: В работата използвам и театрални умения

  Операция го разделила с НАТФИЗ, но не го отказала от сцената

  09-06-2018 0 494

  Ясен Проданов е роден на 20 октомври 1985 година. Завършва средното си образование в Търговската гимназия, след това продължава образованието си в Стопанската академия „Димитър А. Ценов" в Свищов. Бакалавърската му степен е по „Стопански и финансов контрол", а магистратурата - „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия". Един от създателите на клуб „България на младите" към гражданското сдружение на ГЕРБ. Сътрудник в офиса на евродепутата Асим Адемов - член на ЕП от групата на ЕНП/ГЕРБ.
  Снимка: „Черноморие-БГ“
  Интервю на Петя Добрева

  - Вие сте човекът в сянка в офиса на евродепутата Асим Адемов в Бургас. За много кратко време „сменихте" трима евродепутати - Томислав Дончев, Мария Габриел, сега работите с Асим Адемов. Кой Ви избра да бъдете сътрудник в офиса?

  - За първи път работих за Томислав Дончев, когато той стана евродепутат. На интервюто се явихме шестима кандидати. Томислав Дончев се спря на мен.

  - Защо?

  - Имах една година работа в офиса на ГЕРБ и оттам получих препоръка. Бях организирал доста събития, свързани не само с избори, и това явно наклони везните в моя полза, че съм човек, който се справя и е подходящ за тази работа.

  - Какви  са задачите, които Ви възлагат?

  - Аз съм местен сътрудник в офиса на евродепутата и задачите, които изпълнявам, са от различно естество - от пиар на евродепутата до това да го представлявам на събитие, на което той е поканен, но не може да присъства. Всеки евродепутат отговаря за няколко офиса в цялата страна. В същото време трябва да измислям и разнообразни събития, като фотоконкурса и кампания „Прочети стих, не чети пост".

  - Как се работи с евродепутат?

  - Нормално. И те са хора като нас. Основно работих от дистанция, като използваме електронна поща и телефон. Доста интересна е работата, особено визитите в Брюксел.

  - Какво успяхте да научите за тези години работа в офиса?

  - Много неща. Разбрах, че може да водиш нормален разговор с хората, които непрекъснато гледаме по телевизията, можеш и да разчиташ на тях. Научих, че в доста екстремни моменти мога да се справям и да разчитам на себе си. Разбрах, че искам да бъда човекът зад кадър. Това повече ми допада.

  - Опитът, който натрупахте, дава ли Ви самочувствие на един последващ етап да бъдете в листата с кандидат-депутати за Народното събрание или кандидат за Европейския парламент?

  - Дава ми, но още нямам такова желание засега. Харесвам си работата, отдал съм се на нея и предпочитам на този етап да се занимавам с други странични неща.

  - Когато започвате да реализирате конкретно събития, работите с хора, с които вече сте си партнирали, или търсите нови възможности?

  - И двете. Например с Регионална библиотека „Пейо Яворов" - Бургас имаме поне по две събития на година, някои са повтарящи се, други са нови. Но търся и други партньори и места за прояви, например в Средец имахме събитие тази година, за да разпространим дейността на евродепутата Асим Адемов. Имахме две събития в Карнобат, в Поморие. Търся нови места, но разчитам и в бъдеще да продължим да си партнираме с хора и организации, с които сме го правили.

  - Тази година за четвърти път организирахте кампанията „Прочети стих, не чети пост". Вие четете ли?

  - Да, чета и предпочитам хартиената книга пред електронния носител. Обичам да чета поезия.

  - Сред любимите Ви занимания е и театърът. Отскоро се посветихте на него. Как се случи магията? Кой кого провокира?

  - Любител съм на театъра от малък. Участвал съм в спектакли в Търговската гимназия. Когато завършва, всеки випуск има Ден на таланта и учениците имат възможност да се изявят. Три години поред участвах в скечовете, които представяхме на този Ден на таланта.

  Когато отидох в Свищов да уча, още на третия ден видях една обява, че събират желаещи за театралната трупа на Академията, отидох на кастинг, одобриха ме и пет години играх в Студентския театър. Така че за мен театърът не е нещо ново. Бяхме аматьори, но режисьорката ни беше много добра. Обиколихме почти цяла България с трупата и сме участвали на различни фестивали. Имам първа награда от конкурс в Каварна, първа от конкурс в Свищов, трета от Нова Загора - това са индивидуални награди за мъжка роля.

  - За кои роли сте получавал наградите?

  - Първата беше за участието ми в постановка по пиеса на Георги Марков - „Ние, котараците". Играех ролята на един от старите ергени, които са обикаляли по заведенията и сваляли мадами. Единият от тях се жени, а двамата продължават да обикалят кръчмите и да се забавляват. Ние я бяхме осъвременили и стана много интересно.

  - Сега с тийнейджърите, какво репетирате?

  - Записах се в един театрален клуб „Веселие" с ръководител Атанасия Петрова. В клуба сме осем души, като повечето са ученици. Сега репетираме „Клуб щастие" на Денко Неделчев и изиграхме първото си представление пред роднини и познати, за да може децата да се разчупят и да не се притесняват, като излизат пред публика.

  В тази постановка играя ролята на мошеник, който продава на наивниците щастие. През клуба минават богати хора, политици. В клуба има огледало, за което се твърди, че е вълшебно и като си кажеш желанието пред него, то се сбъдва. Но аз им реализирам мечтите по друг начин.

  - Какви роли предпочитате да играете - драматични или комедийни?

  - Комедийни. Играл съм и в драматични постановки и с тези си роли съм спечелил най-много награди. Но аз се чувствам по-добре, когато играя комедийна роля. При комедията винаги има реакция от страна на зрителите.

  - Защо не се пробвахте да кандидатствате в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов"?

  - Имах желание за това. Но когато бях на 18 години ми направиха операция един месец преди изпитите. А по принцип като кандидатстваш там, трябва да ходиш и на курсове при съответния преподавател. Бях подал документи, за да се явя на изпита, но нямаше как да отида на курса. И затова не стигнах до там. Изтървах и изпита по актьорско майсторство в Пловдив и се явих на този в Стопанската академия в Свищов. Но на третия ден видях обявата за Студентския театър и се записах. Явно така е трябвало да стане.

  - Какво е общото между театъра и политиката?

  - Има доста общо, защото политиците трябва да са доста умели, за да омаят хората, но аз лично приемам театъра като изкуство. В работата използвам и театралните си умения, понякога трябва да водя събития. Но те са различни.

  - Използвал ли сте таланта си, за да манипулирате някого?

  - Още не и се надявам да не го използвам.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника

  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.69571
  gbp Британска лира GBP 2.23031
  chf Швейцарски франк CHF 1.70057
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.