Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  18:28Вторник

  14 Август 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 28° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  За 20 години марката „Стефанов” стана символ за качествени деликатеси

  09-06-2018 0 1169

  Снимка:

  Преди 20 години Иван и Елисавета Стефанови създават „Стефанов – Иван Стефанов-04” ЕООД като семейна фирма за производство на колбаси и деликатеси. Днес месопреработвателната компания  имат две модерни производствени предприятия в общините Велико Търново в Горна Оряховица, а марката „Стефанов” се е наложила като символ на качествен продукт в този сегмент от пазара.

  За тези години фирмата е печелила много награди от изложения и конкурси в бранша. 11 са само златните медали от специализирани изложения. Последното признание дойде от Общински съвет – Горна Оряховица, който удостои инж. Иван Стефанов с Награда „Горна Оряховица“ за принос към развитието на икономиката в родния му град.

  Иван Стефанов е роден и израснал в Горна Оряховица. Висшето си образование – инженер технолог, завършва в Пловдив. Започва работа в горнооряховската „Родопа”, впоследствие 18 години е директор на месокомбината.

  Днес „Стефанов-Ив.Стефанов-04” ЕООД е една от най-динамично развиващите се компании в сферата на месопреработването. За 20 години фирмена история дружеството увеличи многократно капацитета, пазарния дял и продуктовата си гама.

  Фирмата залага на качеството в производството на традиционните за горнооряховския край сурово-сушени месни деликатеси. Огромен е приносът на Иван Стефанов като управител и организатор. Важно е умението му да събере колектив и да го мотивира за постигане на високи цели. Успехът е факт след много упорит труд и търсене на пазари и налагане на марката „Стефанов” – гаранция за високо качество и вкус.

  През годините предприятието увеличава територията си и към 2014 година се простира на 6000 кв. м производствена площ. Модернизира се оборудването. Фирмата е една от първите в региона, отговорила на европейските изисквания. Колективът вече наброява над 100 души – специалисти и работници с едни от най-високите квалификации в бранша. Голяма част от тях работят в предприятието от основаването му, като се наблюдава и приемственост – вече има второ поколение служители от едни и същи семейства.

  Предприятието е покрило и успешно защитило едни от най-високите стандарти за качество и безопасност на произвежданите храни. От 2008 година дружеството защитава и поддържа стандарт ISO 22 000:2005, а от 2014 година FSSC 22 000.

  През последните 20 години деликатесите от нераздробени меса и сурово-пушени колбаси, разработени и произведени по фирмени рецепти, са спечелили многобройни златни медали от Международен панаир Пловдив, Месомания и др. Повече от 10 години продуктите на Стефанов са по щандовете в Гърция, Белгия, Англия, Испания и Германия.

  „Стефанов-Ив.Стефанов”ЕООД не се задоволява само с вече постигнатото.

  През 2015 година дружеството инвестира и пусна в експлоатация изцяло ново предприятие в Горна Оряховица. „Стефанов-Ив.Стефанов”ЕООД е една от четирите фирми, които имат право да произвеждат „Горнооряховски суджук” – приет с регламент на Европейската комисия през 2011 година за първото българско защитено географско указание.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ползвате ли "зелената зона"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71474
  gbp Британска лира GBP 2.19018
  chf Швейцарски франк CHF 1.73113
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.