Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  14:39Събота

  25 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  За близо милион и половина лева: „Бургасбус“ търси фирма да поддържа интегрираната електронна система

  13-11-2019 0 1510

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  За близо милион и половина лева общинският превозвач „Бургасбус“ търси фирма, която да извършва техническото обслужване и ремонтната поддръжка в следгаранционен период на интегрираната електронна система, показа проверка на „Черноморски фар“.

  Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 380 000 лева, без ДДС, от които 1 200 000 лева, без ДДС, за извършване на профилактично и превантивно техническо обслужване и ремонтна поддръжка, за целия срок на изпълнение на поръчката – 48 месеца и 180 000 лева, без ДДС за доставки за влагане на устройства и елементи в системата, необходими за замяна при превантивното техническо обслужване и ремонтната поддръжка.

  Участникът, избран за изпълнител, трябва да извършва за целия срок на договора два типа техническо обслужване и поддръжка – профилактично и превантивно техническо обслужване и ремонтна поддръжка.

  „Профилактичното и превантивното техническо обслужване трябва да се осъществява с цел запазване на всички устройства и подсистеми в състояние, гарантиращо нормалното им функциониране, включително и чрез регулярна подмяна на елементи в риск или изтекъл ресурс, когато това се налага в изпълнение на предмета на поръчката. Техническото обслужване се планира и извършва по предварително подготвен график с времеви разчет, съгласуван и одобрен от възложителя, съгласно документацията за обществената поръчка. Ремонтната поддръжка трябва да включва дейности за възстановяване на нормалната работоспособност на елементи, модули, устройства, подсистеми, в случаи на аварийно прекъсване на регулярната работа на същите. Тази дейност е нередовна и непланирана, но се извършва по одобрена предварително процедура. Всички ремонтни дейности трябва предварително да се съгласуват с възложителя и да се одобрят от същия“, се посочва в документите по поръчката.

  Инж. Петко Драгнев, управител на „Бургасбус“, обясни пред наш репортер, че през септември е приключило гаранционно обслужване на цялата система, в която влизат: билетната система, таблата по спирките и в автобусите, видеонаблюдението във возилата и други.

  „Сега трябва да направим нова поръчка за избор на фирма, която да поеме обслужването и в следгаранционен период. При нас всичко минава чрез обществени поръчки и чрез тях се подписват договори. Гаранционният договор бе 3 години. Сега новият ще е по-дълъг – за 4 години“, поясни той.

  Крайният срок за кандидатстване е 16 декември 2019-а.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.