Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:40Неделя

  15 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  За близо милион и половина лева: „Бургасбус“ търси фирма да поддържа интегрираната електронна система

  13-11-2019 0 1381

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  За близо милион и половина лева общинският превозвач „Бургасбус“ търси фирма, която да извършва техническото обслужване и ремонтната поддръжка в следгаранционен период на интегрираната електронна система, показа проверка на „Черноморски фар“.

  Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 380 000 лева, без ДДС, от които 1 200 000 лева, без ДДС, за извършване на профилактично и превантивно техническо обслужване и ремонтна поддръжка, за целия срок на изпълнение на поръчката – 48 месеца и 180 000 лева, без ДДС за доставки за влагане на устройства и елементи в системата, необходими за замяна при превантивното техническо обслужване и ремонтната поддръжка.

  Участникът, избран за изпълнител, трябва да извършва за целия срок на договора два типа техническо обслужване и поддръжка – профилактично и превантивно техническо обслужване и ремонтна поддръжка.

  „Профилактичното и превантивното техническо обслужване трябва да се осъществява с цел запазване на всички устройства и подсистеми в състояние, гарантиращо нормалното им функциониране, включително и чрез регулярна подмяна на елементи в риск или изтекъл ресурс, когато това се налага в изпълнение на предмета на поръчката. Техническото обслужване се планира и извършва по предварително подготвен график с времеви разчет, съгласуван и одобрен от възложителя, съгласно документацията за обществената поръчка. Ремонтната поддръжка трябва да включва дейности за възстановяване на нормалната работоспособност на елементи, модули, устройства, подсистеми, в случаи на аварийно прекъсване на регулярната работа на същите. Тази дейност е нередовна и непланирана, но се извършва по одобрена предварително процедура. Всички ремонтни дейности трябва предварително да се съгласуват с възложителя и да се одобрят от същия“, се посочва в документите по поръчката.

  Инж. Петко Драгнев, управител на „Бургасбус“, обясни пред наш репортер, че през септември е приключило гаранционно обслужване на цялата система, в която влизат: билетната система, таблата по спирките и в автобусите, видеонаблюдението във возилата и други.

  „Сега трябва да направим нова поръчка за избор на фирма, която да поеме обслужването и в следгаранционен период. При нас всичко минава чрез обществени поръчки и чрез тях се подписват договори. Гаранционният договор бе 3 години. Сега новият ще е по-дълъг – за 4 години“, поясни той.

  Крайният срок за кандидатстване е 16 декември 2019-а.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.