Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:59Петък

  16 Ноември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  За два месеца: 212 свалени табели на шофьори нарушители

  08-11-2018 0 1069

  Снимка:

  304 са досъдебните производства за наркотици зад волана от началото на годината

   

  Георги РУСИНОВ

   

  За месеците септември и октомври инспекторите на Пътна полиция в областта са свалили 212 регистрационни табели. Това заяви за „Черноморски фар“ шефът на КАТ-Бургас комисар Неделчо Рачев. Една съществена част от тях са за шофиране след употребата на алкохол и наркотици, но в това число попадат и нарушители за неплатена гражданска отговорност, неправоспособни водачи и други.

  Според Рачев фактът, че са свалени такъв брой табели, говори за добрата успеваемост на полицията.

  „Тази бройка говори за едно високо ниво на засилени полицейски проверки. В края на годината ще имаме окончателната бройка. За територията на областта това обаче не е добре, хората продължават да нарушават закона. Като цяло в национален мащаб имаме сериозно припознаване на нормативната база и спазване на Закона за пътищата от страна на гражданите“, коментира той.

  Рачев поясни, че табели се свалят само, когато шофьорът е собственик на автомобила. Чести са случаите обаче, когато водачи, хванати с наркотици или алкохол, не са законните притежатели на возилата.

  „Изключение прави, когато нарушителят е неправоспособен водач. Тогава се сваля табелата, дори и да не е собственик на колата. Очаква се, че този, който му е дал автомобила, трябва да е наясно, че той няма книжка, или и да не е бил, е трябвало да се поинтересува“, категоричен бе комисарят.

  Шефът на КАТ-Бургас добави още, че от началото на годината 304 е броят на досъдебните производства за шофиране след употреба на наркотици. Тук се отчита известен спад, тъй като спрямо миналата година в същия период числото е било 394.

  Във връзка с честите нарушения от млади шофьори и трагични случаи като този от Карнобат, където Алекс Димов с книжка от 19 дни уби две жени, КАТ-Бургас предприема редица кампании в училищата.

  „Една от тях ще е разяснителна кампания сред 11 и 12 клас, защото 40% от тях са с изкарани курсове и взети книжки до навършване на пълнолетие. С тях ще работим след като популяризираме мерките, които следват от задържане на лице, шофирало след употреба на алкохол или наркотици. Ще насочим кампанията специално за това, заедно с ранното предупреждение за опазване живота на пешеходците. Съвместна инициатива ще има между Община Варна, Община Бургас, полицията, медиен партньор и БЧК-Бургас в тази посока“, каза още Рачев.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72381
  gbp Британска лира GBP 2.21373
  chf Швейцарски франк CHF 1.71099
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder