Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  10:58Петък

  23 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  За "лято 2020"! Зелената зона обхваща по-голяма част от „Лазур“

  17-07-2019 0 1382

  Снимка: Борислав Пенков

  До няколко дни трябва да е готова схемата за разширяване обхвата на „зелената зона“ в „Лазур“ в района между булевард „Демокрация“, „Константин Величков“, „Димитър Димов“ и улица „Места“, стана ясно по думите не шефа наОП „Транспорт“ Андрей Рунчев пред постоянната комисия по транспорт към Общинския съвет. Новата схема ще бъде предложена за гласуване от нея, както и от междуведомствената комисия към Община Бургас по безопасност за движение, едва след това ще бъде предложена за одобрение от Общинския съвет. Обследването на района е започнало, то идва в отговор на искането на живеещи в бл.24 от „Лазур“, които настояват за зелена зона, за да могат да си осигурят места за паркиране и да не влизат в разпри и междусъседски конфликти.

  „Ние правим цялостна схема и предлагаме целия квадрат между тези улици,  а не работим на парче“, каза Рунчев. По думите му новият обхват на зелената зона ще се случи през лято 2020 година. В нея ще попаднат и  пространството около високите 18-етажни блокове 71,72,73,74 и 75 в „Лазур“.

  Темата за зелената и синя зона и ефектът на доминото им отново спречка защитници и противници в лицето на съветника Ангел Божидаров, който обича да обяснява иронично, че в „синя“ и „зелена зона“ трябва да влезе целият град, както е започнала с действията си Община Бургас. Божидаров е защитник на паркингите и винаги е гласувал за тяхната поява и обособяване.

  Двамата обаче влязоха в остър спор за функционалността на паркингите и философията на зелената зона.
  „Зелената зона“ спира хората да ходят с автомобил до Морската градина, а не им осигурява свободно място. Община Бургас няма ангажимент да осигурява паркомясто в зелена зона. Паркингите са скъпа инвестиция и не решават проблема“, заяви Рунчев.

  „Търсете варианти, а не да боядисвате само“, заяви Ангел Божидаров.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76471
  gbp Британска лира GBP 2.14573
  chf Швейцарски франк CHF 1.79352
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.