Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:54Неделя

  20 Октомври 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  За милион и половина лева: Кметът Димитър Николов откри нова игрална площадка в Меден рудник

  18-06-2019 0 4304

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  Кметът Димитър Николов откри най-новата детска площадка в Меден рудник. Жителите на най-големия комплекс ще могат да отдъхват в реконструираното пространство между блоковете 92, 93, 94 и 95 в зона „В“.

  Около милион и половина е финансовият ресурс, с който е реконструирано междублоковото пространство.

  „В тази сума влизат ремонтите на всички улици, които обслужват територията на блоковете, ремонти на тротоарите, видеонаблюдение, ново осветление. Направи се и една нова връзка с улица „Кооператор“, която малко облекчи трафика по вътрешните обслужващи улици“, обясни пред репортери районният кмет Магдалена Манолова.

  Желаещите да спортуват вече имат на свое разположение тенис маса и игрище за бадминтон. Не са забравени табладжиите и шахматистите. Изцяло е подменено с ново градското обзавеждане - пейки, кошчета за отпадъци, парково осветление. Оформени са алеи за пешеходци, велосипедисти и за каране на ролери.

  „Тук бяха едни ръждясали гаражи, една част от тях бяха и бетонни, а тук беше ужасно място и може би някъде по средата, където е това игрище, няколко деца се опитваха да играят с топка, но понеже беше страхотна денивелацията, топката винаги падаше към блока, който не беше и саниран тогава. Сега имаме възможност да видим едно прекрасно благоустрояване. Радвам се, че на безопасни настилки, децата ще могат да прекарват свободното си време, когато разбира се не учат вкъщи за шестици. В същото време и родителите и бабите и дядовците ще могат да си почиват активно“, обясни пред гражданите кметът Димитър Николов.

  Той бе категоричен, че това е моделът, по който трябва да се благоустроят всички междублокови пространства, не само в Меден рудник, но и в целия град.

  „За съжаление не можем да го направим това за една година, така че работим поетапно. В момента проектираме следващите. С това темпо мисля, че Меден рудник изпреварва другите комплекси. До момента на територията на града сме реконструирали пет такива пространства. Имаме проекти за още шест и в момента проектираме за още 7-8 междублокови пространства в Славейков, Изгрев, Зорница, Възраждане. Най-спешното, което ще започнем е пространството между „Мария Луиза“ и „Климент Охридски“. Там по желание на жителите ще направим повече паркоместа, а останалото зелено пространство ще го благоустроим“, коментира пред медиите градоначалникът.

  За това междублоково пространство Николов обясни, че общината е бързала да го направи, тъй като в съседство е най-голямата детска градина – „Вяра, надежда, любов“.

  „Дворът на детската градина не е достатъчен за толкова детски площадки, така че когато времето предразполага учителките ще могат да извеждат децата тук“, каза още той.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  За кого ще гласувате на местните избори?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.