Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:48Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  За първи път в Бургас! Бъдещи рехабилитатори влязоха в училище

  17-09-2018 0 3679

  Снимка: faragency.bg

  За първи път в Бургас от тази учебна година започна обучение на бъдещи рехабилитатори. Новата паралелка е разкрита в СУ“Иван Вазов“ и обслужва нуждите на този вид кадри в балнео и спа-туристически обекти, както и санаториуми.

  26 са бъдещите възпитаници, които са пожелали тази професия. Те бяха посрещнати с „Добре дошли“ от директора на учебното заведение Виктор Григоров. Пред учениците и учителите той заяви готовност ръковдството да работи за връщането на имиджа на централното училище.На тържеството  присъстваха и зма.-кмета на Община Бургас по здравеопазване -д-р Лорис Мануелян и директора на дирекция “Социални дейности“- Мая Казанджиева.

  В новата паралелка ще се изучава разширено английски и немски език, учениците ще могат да практикуват в Болницата по рехабилитация и терапия в Минералните бани. Специалните предмети ще им бъдат преподавани от лекари и медицински сестри. Допълнително изучаване на биология и химия е заложено в учебния план, както спешна медицинска помощ и латински език, терапии.

  Учениците ще могат да бъдат обучавани и в Германия под формата на практика в град Дегендорф. 60 % от новоприетите ученици в специалната паралелка са посочили тази специалност като първо желение.

  „Уникално е, че в едно средно училище имаме една медицинска паралелка. Една голяма част от тях ще се насочат към висшата меицина, знаете, че имаме колеж и очакваме разкриването на факултета.

  За областта е много важно , че се появи такава паралелка, сигурен съм, че ще е успешна, защото се вижда големия интерес към това обучение. Исками се да се развие в посока парамедици  и специалисти, които да се обучават за хора с увреждания. Сега е доста трудно да накараме хора, които са преминали 20 дневно обучение да бъдат адекватни, а тук ще се даде една професионална подготовка“, заяви пред „Черноморски фар“ д-р Лорис Мануелян.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder