Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:20Понеделник

  10 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  За три часа с влак от София до Бургас? (ВИЖТЕ КОГА)

  11-04-2018 0 5022

  Снимка:

  Започва мащабна модернизация на жп линията София-Елин Пелин. По новите релси влаковете ще се движат с до 160 километра в час. Само след няколко години, когато бъде завършена модернизацията и на участъка от Елин Пелин до Костенец, България ще има първата скоростна железопътна магистрала, обявиха от Министерството на транспорта, предава БНТ.

  Нови релси, сигнализационна и комуникационна система - това предвижда модернизацията на 23-километровия участък от София до Елин Пелин.

  Целта е след модернизацията пътническите влакове по тази линия да развиват до 160 километра в час, а товарните - до 120.

  След края на поредицата от модернизации разстоянието София-Бургас ще се взима за 3 часа.

  Велик Занчев, зам.-мин. на транспорта, информационните технологии и съобщенията: Очакваме 2023 г. да приключи рехабилитацията. Подготвяме процедура за нови мотрисни влакове, които да се впишат и да подобрим услугата, да намалим времепътуването.

  Модернизация предстои и на железопътния участък от Елин Пелин до Костенец: 51 км. релси, 5 гари, нови 20 тунела, 23 километра мостове и виадукти, предвижда проектът, одобрен вече от ЕК. Така двата проекта са на обща стойност почти половин милиард евро.

  Инж. Красимир Папукчийски, дир. на Национална компания "Железопътна инфраструктура": Строителството по отсечката е част от цялостната модернизация по железопътната линия София-Пловдив. С реализацията на този проект нашата железница ще придобие друг вид - ще стане по-безопасна и ще даде опция за движение на влакове - бързи и пътнически със скорост до 160 километра.

  След модернизациите у нас на практика ще бъде завършена Първата скоростна жп магистрала: от българо-сръбската граница при Калотина до пристанище Бургас и Свиленград на българо-турската. Целта е тежкотоварният трафик, който транзитира през България, да се качи на товарни композиции. Идеята е ТИР-овете да се придвижват от граница до граница по-бързо, а държавата да печели от жп такси.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.19547
  chf Швейцарски франк CHF 1.73098
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder