Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:32Неделя

  22 Април 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 15° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  За три часа с влак от София до Бургас? (ВИЖТЕ КОГА)

  11-04-2018 0 4502

  Снимка:

  Започва мащабна модернизация на жп линията София-Елин Пелин. По новите релси влаковете ще се движат с до 160 километра в час. Само след няколко години, когато бъде завършена модернизацията и на участъка от Елин Пелин до Костенец, България ще има първата скоростна железопътна магистрала, обявиха от Министерството на транспорта, предава БНТ.

  Нови релси, сигнализационна и комуникационна система - това предвижда модернизацията на 23-километровия участък от София до Елин Пелин.

  Целта е след модернизацията пътническите влакове по тази линия да развиват до 160 километра в час, а товарните - до 120.

  След края на поредицата от модернизации разстоянието София-Бургас ще се взима за 3 часа.

  Велик Занчев, зам.-мин. на транспорта, информационните технологии и съобщенията: Очакваме 2023 г. да приключи рехабилитацията. Подготвяме процедура за нови мотрисни влакове, които да се впишат и да подобрим услугата, да намалим времепътуването.

  Модернизация предстои и на железопътния участък от Елин Пелин до Костенец: 51 км. релси, 5 гари, нови 20 тунела, 23 километра мостове и виадукти, предвижда проектът, одобрен вече от ЕК. Така двата проекта са на обща стойност почти половин милиард евро.

  Инж. Красимир Папукчийски, дир. на Национална компания "Железопътна инфраструктура": Строителството по отсечката е част от цялостната модернизация по железопътната линия София-Пловдив. С реализацията на този проект нашата железница ще придобие друг вид - ще стане по-безопасна и ще даде опция за движение на влакове - бързи и пътнически със скорост до 160 километра.

  След модернизациите у нас на практика ще бъде завършена Първата скоростна жп магистрала: от българо-сръбската граница при Калотина до пристанище Бургас и Свиленград на българо-турската. Целта е тежкотоварният трафик, който транзитира през България, да се качи на товарни композиции. Идеята е ТИР-овете да се придвижват от граница до граница по-бързо, а държавата да печели от жп такси.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.58894
  gbp Британска лира GBP 2.23248
  chf Швейцарски франк CHF 1.63394
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.