Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  17:52Четвъртък

  23 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  За ужаса в Ахтопол: Изследват в Ловеч луд ли е отцеубиецът Георги

  04-12-2019 0 947

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Окръжна прокуратура – Бургас поиска Георги Калудов от Ахтопол, обвинен в убийството на баща си, да бъде настанен в психиатричното заведение в Ловеч, което е със специализирано съдебно отделение с висока степен на сигурност. Целта е да бъде изследван дали е в действителност страда от „шизофрения“.

  Георги е обвинен, за това че за времето от 1 декември 2019-а до 8:20 часа на 2 декември, в дома им в Ахтопол умишлено е умъртвил баща си, нанасяйки му удари с нож в областта на гръдния кош. Припомняме, че 83-годишният Калуд Калудов бе открит от зет си в локва кръв. По-рано през деня пък Георги се появил в магазин целия окървавен и разказал, че баща му се самоубил, а той му помогнал. Местните останаха шокирани от кървавото убийство. Разпри между бащата и 55-годишният му психичноболен син е имало, но били нормални. Ахтополци коментираха обаче, че Георги обичал да си пийва и че най-вероятно отказ на баща му да даде пари за алкохол е причината за убийството.

  В искането си Окръжна прокуратура – Бургас посочва, че Калудов следва да бъде настанен в психиатричното заведение за максимално предвидения в закона срок до 30 дни.

  „Искането за настаняване в психиатричното заведение е на правно основание чл.70 ал.1 от НПК и е внесено в съда въз основа на изискана и приложена по досъдебното производство справка от Център Психично здраве „Проф. д-р Иван Темков“ ЕООД - Бургас, от която е видно, че обвиняемият се води на диспансерен отчет от 1993-а. Същият е лекуван многократно в ЦПЗ – Бургас с диагноза „Шизофрения параноидес“. Последната хоспитализация на обвиняемия датира от 19.03.2019-а до 15.04.2019-а“, посочват в мотивите си от Държавното обвинение.

  Отделението в Ловеч е кошмарът за обвиняемите, които са с психични заболявания, или твърдят, че са с такива. Припомняме, че вече покойният гард – Горан Горанов на няколко пъти ходи там по време на делата му и се връщаше буквално като зеленчук. „По-страшно е и от ареста“ е репутацията, която има ловечкото отделение. Горан дори се молеше в зала да не го изпращат отново там.

  Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 05.12.2019 г. в 9.00 ч.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.