Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:56Сряда

  22 Май 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Зам.-министър Ваня Колева дискутира Национална стратегия за младежта (2020-2030) в Бургас

  14-03-2019 0 302

  Снимка:

  Михаил КОЛЕВ

   

  Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева пристигна в Бургас, за да се запознае с приоритетите на местните младежи. Целта на срещата, която се проведе в Бургаски свободен университет, бе да се изведат най-важните области, които да бъдат включени във втората национална стратегия на страната. Това се случва за първи път – млади хора да сами да разпишат новата стратегия за младежите, разкри Колева пред журналисти.

  „Ще дадем възможност на младите хора сами да изберат приоритетните области и да наложат тези, които според тях са важни и водещи за този етап от развитието на България. По подобие на Европейската стратегия за младежите ще издадем един документ, който към края на годината ще ни даде възможност да се похвалим с една нова стратегия“, каза още тя.

  Това е първата от поредицата национални срещи, които зам.-министърката ще проведе в страната. Тя заяви, че за начало на кампанията е избран Бургас, защото в града има много изключително много активни младежи. „Общината работи много добре в партньорство с младите хора и с неправителствения сектор. Едни от най-активните обществени организации към Министерството на младежта и спорта са именно в Бургас. Затова решихме да започнем оттук, защото част от тези хора, които присъстваха днес в залата, са участвали в изработването на 11-е конкретни цели на европейската стратегия по времето на българското европредседателство. Ние имахме възможността да видим резултата от това, което постигнахме заедно с тях“, допълни Ваня Колева.

  Нов момент в тази стратегия е, че се отделя внимание и на малките населени места и селата, уточни Колева.

  „В същото време обаче това е проблем, който отдавна е застъпен в програмите на Министерството на младежта и спорта. Отдавна всички сме наясно, че трябва да обхванем всички млади хора в страната“, коментира тя.

  На срещата присъстваха кметът на община Бургас Димитър Николов, зам.-кметът на община Бургас Лорис Мануелян, ректорът на Бургаски свободен университет Галя Христозова, представители на Студентския съвет към университета, председатели на неправителствени организации, ученици и студенти.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  За кого ще гласувате на Евроизборите?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.75081
  gbp Британска лира GBP 2.21548
  chf Швейцарски франк CHF 1.73821
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder