Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:19Понеделник

  10 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Занаятчиите търсят място за свое училище

  14-11-2017 0 643

  Снимка:

   От занаятчийската камара настояват за прецизиране на определени текстове, касаещи условията, реда и таксите за техните услуги. „Визираме конкретно допускането на лица, които упражняват занаятчийска дейност, но нямат регистрация в занаятчийската камара, нито в Агенцията по вписванията – т. нар. „хенд мейд артисти“, които в същността на своята дейност са занаятчии и които са изключително нелоялна конкуренция на редовните, регистрирани занаятчии. Община Бургас допуска физически лица, които не притежават нужната квалификация като занаятчии, да участват масово на традиционния пазар на мартеници и за изрядните майстори да остава ограничен брой места за продажба на продукцията им. Такива „артисти“ са и много голяма част от участниците в различни събития, организирани от НПО и търговски дружества под покрива на експозиционен център „Флора“, пише до ОбС – Бургас Майя Стоянова, председател на УС на РЗК в града. И подчертава, че е необходимо разработването на дългосрочна стратегия за стимулиране развитието на занаятите в нашата община, не само като част от културното наследство, а и като част от икономическото развитие.

  От камарата не пропускат да напомнят на съветниците, че многократно са водени разговори на различни нива и са получавани уверения за разбиране на проблемите им и до голяма степен всичко е оставало само в сферата на добрите пожелания. Като пример се дава пропадането на реализацията за занаятчийски комплекс в града, където целогодишно да се представя продукцията на занаятчиите. Идеята за него бе още през 2009 година.

  „Необходимо ни е съдействието на Община Бургас отново за подходящо място за стартиране дейността на т. нар. занаятчийско училище - място, където да се извършва обучение по теория и практика“, се пише още в писмото. Това е във връзка със спечеления проект по Програмата за трансгранично сътрудничество. Чрез него се осигурява оборудване на стойност от 44 280 евро, което остава след приключването на проекта за камарата и може да се продължи работата с него и да се превърне в една свежа атракция за града.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.19547
  chf Швейцарски франк CHF 1.73098
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder