Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  10:42Сряда

  12 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  „Зелена зона“ нарасна с още 528 места за паркиране

  25-09-2018 0 2545

  Снимка: faragency.bg

  Паркингът на „Арена Бургас“ да се ползва като буферен предлага кметът Димитър Николов

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Общинските съветници приеха разширението на „Зелена зона“. Общо 528 са новите паркоместа, които влизат в „Зелена зона 3“. Тя включва улиците: „Демокрация“, „Георги Баев“, „Абоба“, „Велико Търново“, „Васил Петлешков“, „Иван Богоров“, „Юрий Венелин“, „Поп Грую“ и „Константин Величков“. Освен това ще бъдат обособени и шест паркинга.

  Докладната записка не мина без дебати от страна на управляващи и опозиция.

  Георги Дражев обясни, че проблема не е в зоните, а в броя на живущите и броя на автомобилите. Той призова, че най-добре ще се решат тези проблеми с по-добро проектиране в бъдеще.

  Евгений Мосинов също допълни, че той първоначално е бил против платеното паркиране.

  „То обаче вече се случва навсякъде. Виждаме, че и във Варна сега го въвеждат. Въпросът е как да го правим. Мястото, което ще включим в „Зелена зона 3“ е специфично. Това е източната част на „Лазур“. Там застрояването е от 90-те години на 20-и век. Уличките са тесни и малки и вероятно „Зелената зона“ ще въведе някакъв порядък при паркирането. Първоначално обаче идеята бе „Зелената зона“ да е по протежението на Морската градина, а сега вече излиза извън обхвата й. Тогава защо да не е „Синя зона“ там, за да решим проблема с паркирането целогодишно“, каза Мосинов. Той попита и какво се случва с буферния паркинг, който трябваше да бъде изграден в „Изгрев“.

  Станимир Апостолов обясни, че като живеещ в „Лазур“ и в тази зона, която сега се разширява е доволен, защото според него ще се обособят повече места за паркиране.

  Живко Табаков пък попита дали бе нужно въвеждането на „Зелената зона“ изобщо и дали да е от май до септември, тъй като смята, че в тези два месеца тя е излишна. Той заяви и че със „Зелената зона“ е бил ощетен бизнеса в Морската градина.

  Румен Ангелов от ГЕРБ му опонира също като гражданин на „Лазур“. „Откакто има „Зелена зона“ виждаме по-добър ефект и по-добра градска среда. Не съм съгласен че е ненужна през май и септември“, каза той.

  Колегата му Николай Иванов отговори на Табаков, че е рано да се правят изводи дали „Зелената зона“ е допринесла за слаб туристически сезон. „Не забравяйте, че месеците юни и юли бяха дъждовни“, допълни той.

  И Диян Димов от ГЕРБ защити „Зелената зона“ и нейното разширение. „С нея надградихме и подобрихме разпределението на автомобилите. Дебатите за „Синя зона“ отдавна приключиха. Там където е въведена реда е на много по-добро ниво“, каза той. Димов поясни и че със „Зелената зона“ и нейното разширение се постига по-добър ред, както и че Бургас е бил избран за „Най-добър град за живеене“ именно и чрез критерия „паркиране“.

  Шефът на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев отговори, че предприятието е готово да поддържа разширението. „Освен това имаме множество позитивни отзиви от родители с малки деца. Те споделят, че преди проблемите, които са имали с паркирането, сега са решени. Предпочитат да платят един-два лева и да паркират максимално близо до мястото, което желаят“, заяви той.

  Кметът Димитър Николов пък отговори на питането за буферния паркинг в „Изгрев“. „В момента сме в резерва там, защото зависи от това дали ще ни бъдат отпуснати пари по оперативната програма. Това обаче не е проблем, тъй като новопостроения паркинг на „Арена Бургас“ ще разполага с места за около 750 автомобила. Освен това с прилежащите зони около него „Изгрев“ ще разполага с около 1000 места за паркиране. Така, че според мен не е проблем именно той да се ползва като буферен паркинг, тъй като няма да има всеки ден мероприятия в залата. Удобен е, защото е близо до входа на Бургас от АМ „Тракия“ и пристигащите могат удобно да ползват градския транспорт след като паркират там“, обясни градоначалникът.

  В крайна сметка общинските съветници подкрепиха разширението на „Зелената зона“, което ще е факт от следващия сезон.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71881
  gbp Британска лира GBP 2.16765
  chf Швейцарски франк CHF 1.73882
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder