Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:17Вторник

  16 Юли 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Земеделци от региона с претенции към министър Порожанов

  21-04-2019 0 1203

  Снимка:

  Михаил КОЛЕВ

  Земеделци от Бургаска област са останали недоволни след срещата с ресорния министър Румен Порожанов. В петък той пристигна в Бургас, за да обсъди с организациите от бранша наболели проблеми. На събитието присъстваха над 120 представители на земеделския и животновъдния сектор.

  Част от присъстващите са поставили пред Порожанов въпроса, относно изключването на доста села от Странджа от списъка на необлагодетелстваните райони. Наредбата е приета на 1 март тази година и е публикувана в Държавен вестник. Недоволството на потърпевшите е, че те не виждат логика в това решение и никой не им е обяснил на какво основание е взето то. Затова те директно са поставили въпроса пред министъра на земеделието, храните и горите.

  Министър Румен Порожанов (вторият от ляво надясно)

  Пред тях той е обяснил, че към момента въпросната промяна е спряна и ще бъде разгледана в парламента. Повече подробности не е разкрил и е отхвърлил набързо въпроса им. Това каза пред вестник „Черноморски фар“ Стоян Попов, арендатор в средецкото село Момина църква.

  „За нас тази среща не беше много полезна. Не получихме конкретен отговор на въпроса, който поставихме. Ние за това дойдохме до Бургас, това ни вълнува. В момента чакаме да видим какво ще ни отговорят институциите. Входирахме декларация до тях за промяната, изпратили сме я дори и до премиера Бойко Борисов“, заяви още Попов.

  Той допълни, че през тази седмица земеделците отново ще се съберат, за да решат какви действия да предприемат. Отпадайки от списъка на необлагодетелствани райони, производителите в изключените населени места ще бъдат поставени в още по-неблагоприятна ситуация, получавайки по-малки субсидии.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73558
  gbp Британска лира GBP 2.17622
  chf Швейцарски франк CHF 1.76662
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.