Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:56Петък

  17 Ноември 2017

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 11° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Жители на „Меден рудник“ недоволни от малките маршрутки

  08-11-2017 0 2606

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  Жители на най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“ изразиха недоволството си от малките маршрутки, видя репортер на „Черноморски фар“. Хората казват, че се е превърнало в практика, в сутрешните часове, около 9:00 часа, когато най-много жители на комплекса тръгват за работа, по линията на номер 9 да минават малките маршрутки. Това потвърди и нашият репортер, който всяка сутрин пътува по линията.

  Малките бусчета иронично са наричани „бебешки маршрутки“, заради малката си вместимост. Местата за сядане в тях са 12, плюс отделените за възрастни, жени с колички и инвалиди 4 и 1 място до шофьора. В района на „Лакомата спирка“, в районния център на комплекса, обикновено малкото возило е вече пълно, а правостоящите са натъпкани като сардини.

  Днес казусът беше точно такъв и хората с право запитаха шофьора с гневен тон, защо в най-натоварените часове пристигат малки маршрутки, а по-големите обикалят през деня почти празни. Отговорът на водача беше, че „голямата маршрутка е развалена“. Хора от следващите три спирки в комплекса не можаха да се качат в „бебешката маршрутка“, а много от тях ползват линия 9, за да отидат до мол „Галерия“ на работа, защото това е единствената линия от „Меден рудник“, която минава от там.

  Ако преди време маршрутките, които бяха отделен превозвач, минаваха през 5 минути по спирките, то откакто са собственост на „Бургасбус“ са на 20 минутен цикъл.

  Жена, която успя с мъка да се качи на една от спирките, заяви че вече е трябвало да се натъпче, тъй като в предната маршрутка, която е минала ситуацията е била същата и тя вече закъснява за работа.

  Дали факта, че „Бургасбус“ има финансови проблеми за пръв път от 10 години насам и любопитната информация, че „бебешките маршрутки“ са по-икономични имат нещо общо засега остава загадка.

  Припомняме, че инж. Петко Драгнев преди време заяви, че въпросните малки маршрутки ще бъдат пренасочени към линии, които са по-малко ползвани като тези към селата например. На тяхно място общинският превозвач ще закупи няколко по-големи превозни средства, които да обслужват по-големия интерес към линия 9, която първоначално бе замислена да оперира само в района на комплекса. След като бяха актуализирани някои линии обаче, заради първоначалното недоволство от транспортната схема, 9-ката също бе с променен маршрут, който както се оказва месеци след това продължава да има проблеми, заради малките возила.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли билетчето в градския транспорт да е 1.30 лв.

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.65819
  gbp Британска лира GBP 2.1881
  chf Швейцарски франк CHF 1.67222
   
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.