Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:41Сряда

  21 Февруари 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Жители на „Меден рудник“ недоволни от малките маршрутки

  08-11-2017 0 2808

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  Жители на най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“ изразиха недоволството си от малките маршрутки, видя репортер на „Черноморски фар“. Хората казват, че се е превърнало в практика, в сутрешните часове, около 9:00 часа, когато най-много жители на комплекса тръгват за работа, по линията на номер 9 да минават малките маршрутки. Това потвърди и нашият репортер, който всяка сутрин пътува по линията.

  Малките бусчета иронично са наричани „бебешки маршрутки“, заради малката си вместимост. Местата за сядане в тях са 12, плюс отделените за възрастни, жени с колички и инвалиди 4 и 1 място до шофьора. В района на „Лакомата спирка“, в районния център на комплекса, обикновено малкото возило е вече пълно, а правостоящите са натъпкани като сардини.

  Днес казусът беше точно такъв и хората с право запитаха шофьора с гневен тон, защо в най-натоварените часове пристигат малки маршрутки, а по-големите обикалят през деня почти празни. Отговорът на водача беше, че „голямата маршрутка е развалена“. Хора от следващите три спирки в комплекса не можаха да се качат в „бебешката маршрутка“, а много от тях ползват линия 9, за да отидат до мол „Галерия“ на работа, защото това е единствената линия от „Меден рудник“, която минава от там.

  Ако преди време маршрутките, които бяха отделен превозвач, минаваха през 5 минути по спирките, то откакто са собственост на „Бургасбус“ са на 20 минутен цикъл.

  Жена, която успя с мъка да се качи на една от спирките, заяви че вече е трябвало да се натъпче, тъй като в предната маршрутка, която е минала ситуацията е била същата и тя вече закъснява за работа.

  Дали факта, че „Бургасбус“ има финансови проблеми за пръв път от 10 години насам и любопитната информация, че „бебешките маршрутки“ са по-икономични имат нещо общо засега остава загадка.

  Припомняме, че инж. Петко Драгнев преди време заяви, че въпросните малки маршрутки ще бъдат пренасочени към линии, които са по-малко ползвани като тези към селата например. На тяхно място общинският превозвач ще закупи няколко по-големи превозни средства, които да обслужват по-големия интерес към линия 9, която първоначално бе замислена да оперира само в района на комплекса. След като бяха актуализирани някои линии обаче, заради първоначалното недоволство от транспортната схема, 9-ката също бе с променен маршрут, който както се оказва месеци след това продължава да има проблеми, заради малките возила.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво очаквате от 2018-та?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.58495
  gbp Британска лира GBP 2.2183
  chf Швейцарски франк CHF 1.69527
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.