Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:23Сряда

  12 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Жители на Върли бряг поискаха ремонти на улици и осветление

  09-01-2018 0 1721

  Снимка: faragency.bg

  Представители на местния бизнес създават инициативен комитет, плашат с протести

   

  На публичното обсъждане на Бюджет 2018 на Община Бургас в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“, жители на Върли бряг изразиха недоволството си от сегашното състояние на улиците и осветлението. Те попитаха зам.-кметът Чанка Коралска дали са предвидени ремонтни дейности в тяхното населено място.

  Коралска отговори, че е запозната с проблемите на Върли бряг и че има нужда от сериозни инвестиции, но средствата се харчели приоритетно. „За момента не можем да заделим по-сериозни средства, ще се опитаме да поддържаме пътя, но сериозни ремонти не мога да обещая“, каза тя. Коралска и зам.-кметът Красимир Стойчев обещаха, че аварийни мерки за проблемите с осветлението в населеното място ще бъдат взети.

  Районният кмет на „Меден рудник“ Магдалена Манолова допълни, че голяма част от проблемите на Върли бряг е, че е бивша мина и по план е предвиден за индустриална зона на комплекса. „Има само частични планове за улици и няма подземна мрежа. Да не говорим, че има хора, които обитават имоти без документи за тях“, поясни тя.

  Жителите на Върли бряг реагираха разпалено и попитаха защо след като 15 години вече плащат данъци продължават да не са приоритет на общината. Тук отново зам.-кметът Коралска тушира напрежението като обеща на присъстващите, че ще поеме ангажимента да говори и с другите институции за решаването на проблемите на населеното място.

  Зам.-кметът Руска Бояджиева пък обеща, че ще направи нов обход заедно със служители на почистващата фирма „Титан“, за да прецени дали има нужда от поставяне на допълнителни контейнери във Върли бряг, тъй като хората се оплакаха и от това.

  Таня Тодорова, представител на бизнеса в населеното място също попита няма ли да бъдат построени най-накрая пътища и трафопост в населеното място. „Аз имам бизнес там и искам да работя и да създавам работни места, но това се саботира“, директно заяви тя. Чанка Коралска й отвърна като каза, че няма директен и умишлен саботаж. „През 2018-а бихме могли да уточним градоустройствения статут на Върли бряг. Поемам ангажимент за изготвянето на ПУП-овете, ще заложим и заснемане на земята за тази година“, отвърна Коралска.

  След като приключи публичното обсъждане на бюджета, представителите на Върли брях взеха решение за създаването на инициативен комитет. Таня Тодорова като представител на местния бизнес коментира пред "Черноморски фар", че най-вече ощетени са те, тъй като наливат пари в бизнес и са на загуба заради лошото състояние на пътя. "В събота ще се съберем и ще създадем този комитет, като на него ще отличим проблемите ни и ще си търсим правата", заяви тя. Тодорова допълни, че ако продължава да няма развитие около казуса им то са готови и на протести и включително на затваряне на пътя за Средец.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71881
  gbp Британска лира GBP 2.16765
  chf Швейцарски франк CHF 1.73882
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder