Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:55Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Жителите на село Звездец с две подписки до кмета на Малко Търново

  04-10-2018 0 845

  Снимка:

  Жителите на станджанското село Звездец са входирали до кмета на Малко Търново Илиян Янчев две подписки – едната касае предоставяне за ползване на част от  старото ДНА, а другата е искане за ремонт на улици. Това съобщи за вестника техническият секретар в кметството на селото - Пенка Кидерова. Исканията носят подписите на  по 210 жители на Звездец.

  „Жителите на Звездец настояват неизползваемата част от сградата на ДНА, която се явява задната  част, тъй като в лицевата е настанена Евангелска църква, да бъде предоставена  безвъзмездно за ползване на населението. Тук имаме доста деца, а те се нуждаят от зала, където да се учат на танци или други дейности. Също така има нужда и от помещение за събрания на жителите. Искаме тази част от сградата да се използва, защото оставена така тя се руши. Ако ни бъде предоставена, ще мислим да се намери начин – дали чрез проект, направен от нас или съвместно с община Малко Търново залата да се ремонтира“, обясни Кидерова.

  Улиците  на Звездец са в ужасно състояние, затова и другата подписка е с настояване пет от основните артерии да бъдат ремонтирани.

  „Трудно, почти невъзможно е да се минава с автомобил по тези улици. Те са опасни и за възрастните хора, затова искаме да бъдат ремонтирани“, пояси жената и допълни, че вдъхвайки живот на населеното място, неговите жители искат да са поставени в нормални условия на битуване за двадесет и първи век.

  Населението на странджанското село, известно в годините на соца с големите си казарми, в момента е около 500 постоянно живеещи.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder