Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:55Понеделник

  26 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Живко Иванов, ОП „Спортни имоти“: Пет дни ще са най-неудобните за бургаските плувни клубове

  09-07-2019 0 1886

  Снимка: Facebook

  Георги РУСИНОВ

   

  В отговор на твърденията на бургаските плувни клубове, че часовете за тренировки на децата са редуцирани, Живко Иванов, директор на ОП "Спортни имоти" обясни, че корекциите се налагат заради провеждането на Европейското първенство по водна топка за юноши.

  „Това естествено налага корекции в графиците на двата петдесетметрови басейна, защото състезанието ще се провежда на Парк „Арена“. Тези клубове ще тренират някъде и това ще е на басейна във „Флората“. Това налага редуциране на часовете на всички останали клубове, от което бургаските клубове са малко недоволни“, посочи той.

  Според него точно пет дни ще са най-неудобните за всички потърпевши.

  „В първата фаза няма да е такъв проблем, а в последната фаза ще са по-малко отбори и тогава също няма да е проблем. Точно пет дни са, в които ще има неудобство. Би трябвало да го преживеем това по някакъв начин, защото става въпрос за едно много сериозно състезание. Това са 16 отбора с по 25-30 човека. Тези всички хора ще живеят 10 дена в Бургас. Директните и индиректните ползи от едно такова нещо са един вид спортен туризъм“, коментира още той.

  Иванов добави, че е извършил проверка и освен юношите и девойки старша възраст, всички останали възрастови групи са приключили състезанията си.

  „На старшата възраст състезанието ще бъде в началото на август месец. Реално само на тях трябва да осигурим задължително някакви часове, в които да плуват. Има някакви часове, които съм оставил за тях. Те трябва да тренират на 50-метров басейн, но в крайна сметка и 25-метровия басейн в Меден рудник е свободен. Може една тренировка да провеждат на едно място, другата на друго“, каза шефът на ОП „Спортни имоти“ и добави, че очаква точният списък от федерацията за това колко души от старшата възраст са се записали за републикански състезания.

  „Това, че деца и такива, които сега се обучават да плуват са засегнати, ами 5 дена няма да плуват и това е. Отчитам го като проблем за тези, които са пред състезание, за другите не мисля, че е толкова сериозно“, уточни Иванов.

  За това, че пък в същото време има и международни лагери той поясни, че техните резервации са отпреди 8-10 месеца и си плащат за басейните, с които пари предприятието ги поддържа. Иванов добави, че и техните часове са редуцирани наполовина, защото в крайна сметка най-важно било състезанието.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76758
  gbp Британска лира GBP 2.16226
  chf Швейцарски франк CHF 1.79549
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.