Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:54Вторник

  16 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 15° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Живко, който нападна пенсионерка в „Изгрев“, отнесе 3 години

  04-12-2017 0 1269

  Снимка: faragency.bg

  Хулиганът ще плати и 18 000 лева обезщетение на пострадалата Виолета


  Георги РУСИНОВ


  Живко Кючуков, който на 9 май изрита брутално в таза пенсионерката Виолета Караджова на автобусна спирка в жк „Изгрев“ , ще лежи 3 години в затвора. Делото се гледа по бързата процедура, по съгласие на двете страни и прокуратурата, след като Живко най-накрая се призна за виновен. Защитата му, както и държавният обвинител, поискаха 4 години и половина лишаване от свобода, а адвокат Калин Коцев, който представлява пострадалата Виолета, поиска 6 години. Съдебният състав на Районен съд – Бургас наложи наказанието от 4 години и половина, което според закона и смекчаващите вината обстоятелства се намали на 3 години. Освен това хулиганът е осъден да плати 18 000 лева на пенсионерката за неимуществени вреди, както и 1672.80 лева имуществени. Живко ще заплати още и разходите за адвокати по делото, които излизат на 800 лева.

  Припомняме, че нападението над възрастната жена бе заснето и от видеонаблюдението от Община Бургас. Тогава случаят предизвика широк отзвук заради хулиганската постъпка на Живко, който без видима причина става и изритва жената в таза, а като резултат й чупи тазобедрената кост. 26-годишният младеж тогава бе издирван от органите на реда, а впоследствие заради диагноза „Шизофрения“ бе приведен в психиатрия за лечение. По време на делата за взимане на мярка за неотклонение, психиатрична експертиза постанови, че въпреки диагнозата си, младежът е действал съзнателно.

  Адвокат Бойко Даков, който защитава обвиняемия, заяви, че авторството на клиента му безспорно се доказва и че постъпката му е укорима. Той твърдеше, че поведението на Кючуков е било породено от психичното му състояние и една по-дълга присъда в случая няма да окаже необходимата реабилитация на клиента му. Даков уточни, че е важно каквато и да е присъдата, то Живко да има възможност да продължи лечението си, което може да се окаже до живот.

  По време на пледоарията си държавният обвинител изтъкна факти от показанията на пострадалата Караджова и двама свидетели – Недко Георгиев и Мичка Георгиева. Всички те твърдят, че без видимо основание младежът става от мястото си, отива до Виолета и й се развиква с думите: „Ставай от тук и се махай“, след което последва удара с крак. Освен това 26-годишният Кючуков отива да вземе паве, при което се връща и продължава да заплашва вече падналата пенсионерка.

  Съдът, признавайки го за виновен, направи уточнение, че налага ефективната присъда заради факта, че постъпката на Кючуков е породена от чисто хулигански подбуди, като по този начин е показал пренебрежение към човешкия живот и приетите в обществото норми.

  Пред медиите, присъстващи в залата, Живко отказа коментар, само заяви, че съжалява. Без желание да говорят бяха и двете дъщери на Виолета Караджова.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.68795
  gbp Британска лира GBP 2.23286
  chf Швейцарски франк CHF 1.70904
   
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder