Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:02Четвъртък

  21 Ноември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Живко Табаков: Общината упражнява натиск срещу кампанията ни

  10-10-2019 0 319

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  Кандидатът за кмет на Бургас от ДБГ Живко Табаков обвини общинната и администрацията в упражняване на натиск. Той спомена, че от дни териториални директори са впрегнати в проверки срещу тях и шатрите, където се срещат с гражданите на Бургас. Това заяви на извънредна пресконференция самият Табаков.

  Той обясни, че това се случва от началото на седмицата и го квалифицира като „репресии“. Тогава получил обаждане от териториалният директор на ЦАУ „Зора“ Стефан Дубаров, който му направил забележка, че шатрите на партията не са монтирани правомерно. Самият Дубаров проверявал шатрата в „Братя Миладинови“, други служители на администрацията пък обикаляли с рулетки да мерят шатрите по останалите места. Териториалният директор на „Славейков“ Мария Михалев пък се обадила на втория в листата на партията – Стоян Грозев, за да му каже, че част от изнесените им приемни не могат да бъдат по местата, където били. Той даде примери с магазин „Анет“ в комплекса. Предтекстът да я изместят е, че по думите на Михалева пречат на движението на пътниците. За тази до Парк „Арена ОЗК“ пък им било съобщено, че пречи на провеждането на спортни събития.

  Живко Табаков показа документи, които са три разрешителни за монтиране на шатри, подписани от Община Бургас. Едната от тях е за тази до Часовника, другата е мобилна, като с нея обикалят по комплексите и третото разрешително е за агитационната маса на Табаков. Той добави още, че в документите са посочени, както размерите на шатрите, така и графикът по населени места.

  Табаков обясни, че повод за извънредния брифинг е последният случай. Тогава по думите му Дубаров чакал мобилната шатра в „Лазур“, която е била разположена пред магазин „Болеро“ в комплекса.

  „Нашите промоутъри са застъпници и последователи и са силно мотивирани хора. Те се опитали да проведат разговор с него. Г-н Дубаров се е държал изключително обидно, с епитети към нашите представители“, обясни кандидатът за кмет.

  За да докаже думите си, той пусна и аудиозапис от проведения разговор между промоутърката и Дубаров.

  „Това са демократични избори и от тази трибуна призовавам администрацията, в лицето на временно изпълняващият длъжността кмет на Бургас да си озапти всички териториални директори и да не изпадат в такива крайности“, каза още той.

  За финал Табаков добави, че ако не бъдат взети мерки, от ДБГ ще внесат жалби в ОИК, ЦИК и до областния управител на Бургас. Готови са дори и на протестни действия.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.