Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  13:35Четвъртък

  20 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Живко Табаков:На Бургас е нужен ресорен зам.-кмет по спорта

  16-08-2019 0 442

  Снимка:

  Спортът е един най-важните ресори в Общината, а ние в момента имаме зам.-кметове, които съвместяват по няколко дейности, както и едно общинско предприятие „Спортни имоти”, което всъщност стопанисва базите, но не се грижи за развитието на спорта като цяло, убеден е Табаков

  Бургас трябва да има ресорен зам.-кмет по спорта. Около тази позиция се обединиха кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков и гостите в онлайн предаването „Избери посока на Бургас”. До Табаков застанаха Кирил Танев – фитнес инструктор, и Йордан Янков - Руския, един от най-успешните спортисти на Бургас, с многобройни световни и европейски титли по кикбокс и муай тай.

  „Бургас трябва да има ресорен зам.-кмет по спорта. Това е един най-важните сегменти в Общината, а ние в момента имаме зам.-кметове, които съвместяват по няколко дейности, както и едно общинско предприятие „Спортни имоти”, което всъщност стопанисва базите, но не се грижи за тяхното развитие. Да не говорим, че то обхваща и паркингите, и гаражите в града, тоест развитието на спорта изобщо не му е приоритетна дейност”, заяви кандидатът за кмет.

  Кирил Танев се съгласи с думите на Табаков и допълни, че ресорен зам.-кмет по спорта може да приоритизира нуждите на клубовете в града. Според него бил нужен постоянен диалог между двете страни, за да може общината да подпомага не само финансово, но и логистично или с реклама.

  „Аматьорският спорт води със себе си здравословен начин на живот, агресията също намалява значително. Една спортуваща нация боледува много по-малко. Нужни са частни малки турнири за футбол, баскетбол и други, които Общината не е длъжна да финансира изцяло, но да подпомага по други начини. Спортът за деца, както и за хората с увреждания, също не трябва да бъдат оставяни на заден план.Нужна е правилна стратегия и приоритети. Един зам.-кмет по спорта би бил много полезен”, каза спортистът.

  „За пореден път в това студио се казва, че липсва реклама - реклама по отношение на туризъм, културата и спорт. Все повече се затвърждава позицията ми, че Община Бургас губи от липсата на маркетингов отдел. Това води до много загуби за всички нас. Трябва да се помисли и за изграждане на спортни бази за щангисти, колоездачи и лекоатлети. Един от най-успешните ни щангисти сега тренира във фитнес зала”, коментира още Живко Табаков.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.