Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:25Четвъртък

  13 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Журналистката Десислава Георгиева представя втората си книга

  14-09-2018 0 473

  Снимка:

  „Време за думи“ е двуезична, на български и турски език

  Весела ГОРАНОВА

  Бургаският журналист и отговорен редактор на сайта chernomorie-bg.com Десислава Георгиева представя своята втора книга. Тя е озаглавена „Време без думи", а премиерата й ще се състои на 14 септември, петък, в двора на галерия-музей „Георги Баев" от 18:00 часа. Мястото не е случайно подбрано, обикновено Деси, както я наричат приятелите й, избира нетрадиционни пространства за премиерите на книгите си. Първата й бе представена в беседка до Пантеона в Морската градина, на брега на морето. Денят на премиерата съвпада с големия християнски празник - Кръстовден.

  Втората  книга на Георгиева дойде на бял свят благодарение на много нейни близки хора и приятели, които подпомогнаха идеята. Преди две години бургаската журналистка организира събитие „Вземи книга, стани съиздател“. На него продава екземпляри от първата си книга с поезия „Притча за момичето с къдриците“. Така благодарение на приятелите и почитателите, закупили поезията й, успява да събере средствата, за да финансира второто си книжно бижу.

  „Време без думи" съдържа кратки миниатюри на български и турски език или проза в стих, които показват усещанията й, докато е пътувала до града край Босфора - Истанбул. Текстовете в нея са писани дълго време - осем години, а виждат бял свят благодарение на редактора на книгата  Калина Тельянова, която е подтикнала авторката да ги издаде,  корицата е дело на Христо Петров, издателството е „Либра Скорп“. Фотографиите в симпатичното двуезично издание са дело на Недрет Бензет от Къркларели, Турция.

  За мен предизвикателството е, че книгата е двуезична, любопитно ми е какво ще е мнението на турската публика, да каже какво усеща, когато я прочете, казва часове преди премиерата Десислава Георгиева.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.17682
  chf Швейцарски франк CHF 1.73282
   
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder