Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  18:13Вторник

  22 Октомври 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Златният физик на България и кметът на Бургас посетиха Електрото

  19-09-2019 0 436

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Михаил КОЛЕВ

   

  Златният физик на България Теодосий Теодосиев бе специален гост в Професионалната гимназия по електроника и електротехника (ПГЕЕ) „Константин Фотинов“ в Бургас. Там той проведе обучителен курс на млади физици от морския град. Темата на занятието бе: „Провеждане на наблюдения, експерименти и изследвания в часовете по физика и астрономия. Принципи на приложения в електротехниката".

  Физикът Теодосий Теодосиев по време на обучителния курс

  Програмата е разработена на базата на дългогодишния методически и организационен опит на учителя Тео, а участие в нея взеха всички 25 учители по физика в Бургас в прогимназиален и гимназиален етап.

  В ПГЕЕ „Константин Фотинов“ физикът се срещна и с кмета на Бургас Димитър Николов.

  „Сега той стъпва временно в Бургас и подготвя почвата за една уникална школа в нашия град. Ще го направим бургазлия, разбрали сме се с колегите от Казанлък“, пошегува се градоначалникът Николов. Теодосиев благодари на Николов за поканата, като сподели, че много му харесва базата на училището.

  Именно новият корпус бе дошъл да инспектира кметът на Бургас. От новата учебна година там вече функционират 4 нови кабинета с различни технологични специалности за учениците. Те се намират над двата също новооткрити физкултурни салона, с които се завършва спортната база на училището.

  „Основната задача беше в този корпус да изградим нови учебни кабинети на новите специалности и да го съвместим с един многофункционален спортен салон и един по-малък такъв.

  Може би по-малко сме говорили и презентирали това училище, но това е така, защото директорът и преподавателите тук са много скромни. Но школото дава уникални възможности на бургаските деца и аз съм убеден, че с всяка една следваща година интересът към ПГЕЕ ще расте все повече и повече, като се имат предвид и новите специалности, които са изключително актуални в новия технологичен свят. Голяма част от тези деца, ако решат, могат да намерят веднага приложения на своите знания в IT-фирмите в Бургас“, каза още Николов.

  Той остана впечатлен и от уменията на възпитаниците на ПГЕЕ „Константин Фотинов“. Градоначалникът бе сниман на зелен фон от младежите, които после успяха да му направят снимка на луната.

  Димитър Николов, заедно с директора на гимназията Коста Папазов, посетиха няколко училищни кабинета

  От своя страна директорът на училището Коста Папазов изказа своята благодарност към Община Бургас за оказаната помощ през годините.

  „Разполагаме с една прекрасна и съвременна база. Наистина този корпус е оборудван със зали, които са най-модерни. С общи усилия ще бъдем все така актуални. Бургас е център за обучение на IT-специалисти. ПГЕЕ е лицензирано за такова обучение. Това доверие, което ни е дадено от министерството, мисля, че успяваме да го оправдаем“, допълни Папазов.

  Всяка събота и неделя в сградата на училището идват над 200 курсисти с преподаватели по програмиране, които се обучават в този корпус напълно безплатно. Самият факт, че сме избрани пред Варна, говори, че сме доказали на министерството, че имаме необходимата база и хора за обучение, коментира още Коста Папазов.

  В заключение кметът Димитър Николов каза още, че на бургазлии може да звучи налудничиво защо тук се развиват такива технологии, но това според неговия екип това е гаранция за успех в бъдещето.

  „Защото с новите компютърни технологии и системи за управление на автоматиката, ще дадем много по-голяма сигурност в реализирането на младите ни кадри“, зави Николов.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  За кого ще гласувате на местните избори?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.