Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:38Вторник

  28 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  „Зонта клуб“ избира своите стипендианти

  28-10-2019 0 363

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  За поредна година дамите от „Зонта клуб“ - Бургас набраха кандидати за  стипендиантската си програма за 2019/ 2020 година.

  „Все повече ученици и техните родители знаят за „Зонта клуб“ - Бургас и нашата благородна инициатива. Последните няколко години кандидатите да получат нашите стипендии са рекорден брой. Дължи се на факта, че работим в синхрон с Регионалното управление по образование,  с директорите на бургаските училища и със спортните клубове“, коментира Петя Великова, президент на „Зонта клуб“ – Бургас.

  Миналата година кандидатите бяха над 114, като от тях компетентно жури селектира 19 ученици.

  „Поради това, че имаше толкова много кандидати, ние предложихме повече ученици да получат стипендии от 1000 лева“, обясни Великова и допълни, че сред стипендиантите, които са  ученици от всички области – математиката, изкуства и спорта, бяха и прочутата вокална група „Фортисимо“, с ръководител Милена Добрева.

  Данните сочат, че стипендия за 2018 г./ 2019 г. са получили 10 деца в област „Изкуство“, 4-ма ученици в област „Математика“ и шестима  в област „Спорт“.

  „Немалко от учениците, които получиха стипендии, бяха от многодетни семейства с 3 и  4  деца.  Искаме да дадем шанс на нашите стипендианти да имат силен начален старт, да са трудолюбиви, последователни, упорити. И да знаят, че не са сами. „Зонта клуб“ - Бургас мисли за талантливите деца на града ни. За тях това е решаващ момент в живота им.

  От началото на стипендиантската ни програма през 2006 година ние, дамите, от „Зонта клуб“ - Бургас сме раздали стипендии за над 100 000 лева“, обобщи Великова.

  В конкурса могат да участват ученици от 6 клас до 11 клас включително, обучаващи се на територията на област Бургас, които имат: участия и класирания от I-во до III-то място в конкурси, олимпиади, спортни или творчески прояви на международно ниво и I-во място на национално ниво, за последните две учебни години 2017/18 г. и 2018/19 г. Средният им успех от обучението за последната учебна година трябва да е минимум много добър 5,00. А средномесечният доход на член от семейството (домакинството) за последните 12 месеца - до 750 лв.

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.