Понеделник, 20 Май 2024
    
Бизнес

Остъкляване на тераса – какви са основните предимства?

  29.02.2024 15:58  
Остъкляване на тераса – какви са основните предимства?

Хубаво е човек да прекарва повече време на открито, но, за съжаление, у нас това не е възможно целогодишно. И все пак тези, които искат да се настанят удобно и да се радват на страхотен изглед по всяко време на годината, имат решение – остъкляване на тераса.

Колко струва остъкляване на тераса и какви са основните предимства?

 

Защита от атмосферни влияния

Прозрачните стъклени вложки не блокират естествените гледки, но в същото време предотвратяват проникването на влага, вятър и прах в зоната за отдих. През летните вечери ще бъдете защитени от насекоми, което е много важно. И ако отделните зони са остъклени с плъзгащи се елементи, тогава винаги можете да регулирате нивото на достъп на чист въздух и температурата вътре. Психологически е много по-удобно да си в затворено пространство - дава усещане за комфорт, релакс и спокойствие.

 

Защита на мебели и декорация

С времето остъкляването на верандата и терасата ще се окаже супер изгодна инвестиция – стъклената преграда няма да пропуска нищо ненужно, което разрушава и замърсява. Особено вредни са промените в температурата и влажността – в състояние са да съсипят напълно декора. След остъкляването вътрешността винаги ще бъде чиста, топла и суха, запазена.  

 

Външна декорация

Отстрани остъклената тераса изглежда още по-привлекателна, увеличавайки естетическия компонент на външния вид на дома. Стъклата правят екстериора завършен, внасят хармония в цялостния облик на жилището и визуално го уголемяват. Това е особено очевидно при безрамково остъкляване, когато стъклото от пода до тавана остава твърдо и геометрията на повърхността му не се нарушава. В същото време се запазва усещането за простор и лекота.

Колко струва остъкляване на тераса?

За да отговорим на този въпрос, трябва да знаем конкретните параметри и изисквания на бъдещия собственик. Цената се изчислява въз основа на тях. Много често хората се колебаят какво точно остъкляване да изберат.

В този случай може да се консултирате с професионалистите и да получите възможно най-изгодната оферта, без това да е за сметка на качеството!

Особено, ако се нуждаете от някакъв по-сложен проект, такава консултация е задължителна. Ще ви бъде подробно обяснено какви са възможните варианти и вие ще може по-лесно да изберете най-подходящия във вашия случай.

Най-важното е да се доверите на надеждна фирма, която има зад гърба си множество изпълнени проекти и респекта на стотици доволни клиенти.