Събота, 27 Апр 2024
    
Бургас Култура

Общината кани културни организации да се включат в празнуването на Цветница

  24.03.2024 08:45  
Общината  кани културни организации да се включат в празнуването на Цветница

На 28 април 2024 година, неделята след Лазаровден, православните християните празнуват Цветница, която се пада една неделя преди Възкресение Христово. Ежегодно на този ден Община Бургас организира общоградски празник на открито благодарение на своите партньори, които творят в сферата на културата. Тази година отново с тяхна помощ искаме да създадем и предложим на бургазлии и гости на града разнообразни и интересни възможности за забавления и радостни мигове по време на предстоящите празнични дни.

На цветния пролетен празник има вече утвърдените места за изява на творческите школи, състави, групи остават, това са места, които всеки бургазлия знае  - пл. „Св. св. Кирил и Методий“, ул. „Алеко Константинов“, ул. „Александровска“, „Компаса“ градинката до „Часовника“, ул. „Богориди“, но тази година ще бъдат включени нови локации, които ще оформят един цветен маршрут в централна градска част.

Всички събития на големия християнски празник ще са насочени основно към детската и младежка аудитория и ще са под надслов „Включи децата в Цветница“. Но най-малките наши съграждани няма да бъдат просто зрители, а главни герои и участници в градската проява.

Ще има ателиета, ще има танци, ще има песни, ще има спорт, рецитали и театрални етюди, които да дадат пролетно настроение и много усмивки, както на малки, така и на големи.

В тази връзка Община Бургас отправя покана към всички творчески школи, състави, групи в Бургас, които работят с деца и младежи да се включат в цветния празник, като заявят участие до 08 април 2024 г. на e-mail адрес [email protected]

Очакваме много участници и много усмивки, за да дарим на децата една прекрасна и цветна неделя, в навечерието на  големия празник – Възкресение Христово.