Събота, 27 Апр 2024
    
Несебър

Ще обновят физкултурния салон на СУ „Любен Каравелов“

  25.03.2024 13:21  
Ще обновят физкултурния салон на СУ „Любен Каравелов“

Община Несебър ще модернизира физкултурения салон  в Средно училище „Любен Каравелов“. Преустройството предвижда  и обособяване на   втори малък салон, ще бъде извършено обновяване на прилежащите помещения чрез извършване  на ремонт на подове, стени и тавани, ще се оформи   зала за шахмат. Планиран е   ремонт на съблекални, коридори и сервизни помещения. Предвижда се доставка на ново, модерно спортно оборудване и обзавеждане.

Реконструкцията и модернизацията ще бъдат извършени    по проект на МОН за основен ремонт на  спортна инфраструктура в училищата. Определените за реконструкцията на салона на СУ „Любен Каравелов“ средства са  в размер на 455 200 лв. 

„Община Несебър е съсредоточена в развитието спортните бази на  своята територия и освен финансите, привлечени по различни национални и европрограми, влагаме и значителен собствен ресурс. Културата в отношението към физическите усилия и спорта са в основата на доброто здраве през целия живот, затова ние се стремим да създаваме среда, в която децата да се възпитават в активност и  движение.“ – коментира кметът на община Несебър Николай Димитров.

СУ „Любен Каравелов“ е четвъртият проект на учебно заведение от общината, подготвено от общинската администрация за кандидатстване и одобрено за финансиране по  „Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2026 г.“, заедно с проектните предложения за изграждане на нови физкултурни салони в училищата в с. Гюльовца и в с. Оризаре и основен ремонт на спортна площадка на училището в гр. Обзор.