Вторник, 30 Апр 2024
    
Поморие

Нова пътна организация в Поморие за лятото

  30.03.2024 16:57  
Нова пътна организация в  Поморие за лятото

Улица „Мусала” ще бъде разтоварена от тежкия трафик на автобуси, с което ще се възстанови нормалното двупосочно движение по нея. Всички междуградски автобуси, преминаващи през Поморие, ще влизат в града само от кръговото до х-л Сънсет, ще спират на бившата автогара и ще излизат отново през същото кръстовище в избраната посока – към Бургас или към Слънчев бряг и Варна. По улица „Мусала” ще остане движението само на градския транспорт, като всички спирки се запазват. Предложението беше представено днес от кмета Иван Алексиев и обсъдено с присъстващите граждани и общински съветници, отзовали се на поканата за среща.

„След многобройните ми срещи и по желание на голяма част от жителите на кв. „Свети Георги”, вече сме в края на процедурата за изграждане светофар на кръстовището на улиците „Княз Борис I“ и „Мусала“. Изпълнителят е избран и преди началото на активния летен сезон светофарът ще бъде монтиран.”, каза кметът Алексиев.

Другата важна тема, която бе обсъдена днес, е проектът за ремонт на ул. „Манастирска“. Основните дейности са цялостно преасфалтиране на участъка  – от кръговото кръстовище за кв. Каменар до кръговото до манастир „Свети Георги”, като най-съществената част от проекта е обновяване района при входа на Поморие откъм Слънчев бряг и Ахелой.

„Предстои пълна промяна и съвсем нова визия на района. Това включва изграждане на тротоари и зелени ивици с височина около два метра от двете страни на пътното платно, като зеленината ще се поддържа чрез капково напояване. Зад тях ще има локални платна за обслужване на имотите. Вече проведох срещи със собствениците и се радвам на тяхната подкрепа, въпреки неудобствата, които най-вероятно ще им създадем със строителните дейности. Имаме готовност да стартираме подготовката на терена още през април. ”, допълни кметът Алексиев.

Проектът се изпълнява по Програмата за развитие на селските райони и е със 100% осигурено външно финансиране.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,